DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POSLOVI
 
Prilika za posao: Irska kompanija u Rijeci traži radnike
Autor/izvor: SEEbiz / Novi list
Datum objave: 11.09.2018. - 08:15:31

RIJEKA - Svi oni koji razmišljaju krenuti trbuhom za kruhom u Irsku, priliku za pronalazak posla dobit će već sutra i preksutra. I to u Rijeci.

Predstavnici irske tvrtke Musgrave već nekoliko tjedana borave u Hrvatskoj u potrazi za radnom snagom, odnosno s ciljem zapošljavanja kadra sa skladišnim i logističkim iskustvom u najvećoj logističkoj i distribucijskoj tvrtki u Irskoj, a posljednja stanica im je, nakon što su prošli Slavoniju i Dalmaciju, upravo Rijeka, piše Novi list.

Inače, Musgrave je vodeća tvrtka u distribuciji hrane i najveći privatni poslodavac u Irskoj.

– U potrazi smo za radnicima u skladištu koji bi se pridružili našem timu u provinciji Leinster i Munster (Dublin & Kildare & Cork) u distribucijskim centrima u Irskoj. Odaziv je jako velik, a tvrtka je vrlo stabilna. Tražimo radnike za dugotrajan, stalni, stabilan radni odnos koji će izravno s poslodavcem potpisati ugovore o radu – kaže nam Marko Hrebak iz menadžmenta Musgravea i dodaje da bi bili zadovoljni da zasad mogu zaposliti 20-30 ljudi iz Rijeke.

– Ova tvrtka koja ima 350.000 radnika, već zapošljava 300 djelatnika iz Hrvatske, što u skladištima, što u supermarketima, i svi koji su zainteresirani za rad u ovoj tvrtki, ali iz nekog razloga ne žele početi raditi odmah, mogu ostaviti svoj životopis i napraviti intervju da uđu u našu bazu podataka, pa kad požele, javit će nam se za posao, kaže Hrebak i najavljuje da svi zainteresirani mogu doći sutra od 9 do 20 sati i u četvrtak od 9 do 17 sati u Hotel Bonavia u Rijeci.

– Nije da sad nama treba toliko i toliko ljudi. Radimo prvenstveno bazu podataka, a najbolje kandidate koji su spremni odmah raditi, odmah ćemo i zaposliti. Dajemo priliku ljudima koji su se već odlučili za rad u Irskoj da ne lutaju, nego da imaju siguran posao u startu. Tvrtka će im pomoći oko dobivanja irskog OIB-a, oko pronalaska stana, otvaranja bankovnog računa i slično, a plaće se dobivaju svaki tjedan, naglašava Hrebak.

Dostupni su ugovori za dnevnu i noćnu smjenu skladištara, dnevna smjena je 11.95, a noćna 13.02 eura po satu, a dostupni su i bonusi  do 86 eura tjedno.

 – Velika je mogućnost napredovanja, ali to je vezano uz razinu poznavanja engleskog, naobrazbu i puno drugih stvari. UIglavnom radnici počnu u skladištu, a napredovanje je individualno, jako često i puno je prilika za napredovanje, a time i za veću plaću, kaže nam Hrebak.