SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PANIKA
 
Prijepolje: Bomba pored pruge Beograd-Bar
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 07.01.2018. - 19:55:31
PRIJEPOLJE - Na pruzi Beograd-Bar kod Prijepolja u popodnevnim satima je obustavljen saobraćaj nakon što je pored pruge pronađena ručna bomba, navode iz MUP.

RTS je ranije javio da je ručna bomba bila žicom vezana za šine, ali iz policije ističu da je bomba pronađena pored šina.

Kako navode, bomba "kašikara" pronađena je na tri kilometra od Prijeplja, kod mosta Ljupča i bezbednost građana nije ugrožena.

U MUP-u napominju da je uviđaj u toku, nakon čega će eksplozivna naprava biti uklonjena. Nakon uklanjanja bombe očekuje se normalizacija saobraćaja na pruzi Beograd-Bar.

Oglasila se i kompanija "Infrastruktura" Železnice Srbije koja ističe da je železnički saobraćaj na deonici između Bistrice i Prijepolja obustavljen u 15.38 nakon što je u mestu Zalug čuvar pruge izmedju šina uočio ručnu bombu M-75.

Kompanija je navela da će železnički saobraćaj na toj deonici pruge biti obustavljen sve dok pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije ne uklone bombu.

Kompanija "Srbija voz" je organizovala prevoz autobusom do Bijelog Polja 45 putnika voza koji je krenuo iz Bistrice ka Prijepolju, ali je zbog bombe vraćen u železničku stanicu Bistrica.