SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
USLOVI ZA BIZNIS
 
Prijedoru priznanje Financial Timesa
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 18.02.2018. - 15:07:17
BANJA LUKA - Prijedor je grad budućnosti, prema ocjenama Financial Timesa.

Upravljanje troškovima oblast je u kojoj je Prijedor krunisan trećim mjestom među mikro gradovima Evrope. U konkurenciji, od čak 22 hiljade evropskih mikrogradova u oblasti "Strategija direktnih investicija", Prijedor je među deset najboljih.

"Osvojili smo deveto mjesto i time pokazali da smo povoljno mjesto za investicije, te da smo strateški pripremili sve procedure organizacijske jedinice, kao i podsticaje koji su u korist investitorima, a kako bi bili što konkurentniji, naveo je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

Uz grad Prijedor po jedno priznanje su dobili Zvornik i Bijeljina.

"Ovakve se nagrade ne mogu se dobiti slučajno i bez osnova. Ovo je na čvrstim osnovama našeg rada, naših postojećih organizacionih jedinica i svega što mi jesmo", navodi Mirjana Ostojić vođa Tima za prijavljivanje grada Prijedora Financial Timesu.

Pečat Prijedora već dvije godine je i BFC certifikat za povoljno poslovno okruženje za investicije.

Potvrda dolazi i od privrednika, koji decenijama posluju i povećavaju obim proizvodnje.

Pero Gavranović, vlasnik fabrike namještaja iz Prijedora, kaže da svake godine ulaže određen dio sredstava i nastoji da radi što bolje, da bi mogao da konkuriše na evropskom tržištu.

"Moje mišljenje je da je Prijedor povoljno mjesto za investiranje", istakao je Gavranović.

Priznanja će biti uručena u Kanu 13. marta, a uručenju će prisustvovati i predstavnici grada Prijedora, izvijestila je RTRS.