SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
BIZARNO
 
Preminuli vlasnik mjenjačnice kriptovaluta nije ostavio šifre, propadaju milijuni dolara
Autor/izvor: SEEbiz / index.hr
Datum objave: 05.02.2019. - 08:04:24
NEW YORK - U prosincu je umro Gerald Cotten, jedan od osnivača i vlasnika najveće kanadske mjenjačnice kriptovaluta QuadrigaCX.

Kako se čini, Cotten nikome nije ostavio pristupne kodove, a to znači da bi, kako piše Guardian, oko 190 milijuna dolara, koliko se novca nalazilo u novčaniku u njegovom laptopu, moglo zauvijek biti izgubljeno. Nije nepoznata praksa da se veće količine novca tako čuvaju u virtualnim novčanicima, umjesto u mjenjačnici, jer su upadi hakera česti.

Jennifer Robertson, udovica preminulog vlasnika, kazala je kako mjenjačnica duguje svojim korisnicima oko 190 milijuna američkih dolara pravog novca.

Tridesetogodišnji Cotten umro je u prosincu u Indiji uslijed komplikacija Kronove bolesti. U Indiji je, kako su objavili iz kompanije, otvarao jedno sirotište.

Njegova udovica, koja kaže kako nema nikakve veze s poslom pokojnog supruga, kaže da je primala i prijetnje. Rekla je kako ima pristup njegovom laptopu, ali ga ne može pokrenuti.

"Laptop s kojeg je Gerry vodio posao je pod šifrom i ja je ne zna. Više puta sam je tražila, ali nisam pronašla da je negdje zapisana", rekla je.

Iako je njegova mjenjačnica nakon njegove smrti nastavila s radom, posljednjih dana pojavili su se problemi jer im je počelo nedostajati novca. To je brojne ulagače natjeralo da napuste ovu mjenjačnicu, a firma ne može doći do značajnog novca korisnika koji se nalazi na Cottenovom laptopu.