SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAJAVE
 
Pregovori s OT Logisticsom oko preuzimanja Luke Bar počinju krajem januara
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 11.01.2017. - 13:14:05
PODGORICA - Pregovori sa predstavnicima poljske kompanije OT Logistics, jedine koja je dostavila ponudu za privatizaciju Luke Bar, trebalo bi da počnu nakon 23. januara, saopštio je predsjednik Tenderske komisije, Branko Vujović.

Komisija je, u saradnji sa izabranim savjetnikom, ocijenila da je ponuda poljske kompanije formalno-pravno ispravna.

"Poslije 23. januara očekujemo da doputuju predstavnici poljske kompanije. Tada bi trebalo da počnu pregovori, za koje očekujemo da će trajati 15 do 30 dana da bi razjasnili sve elemente", rekao je Vujović Pobjedi i dodao da je to uobičajena procedura.

Kada Tenderska komisija sa predstavnicima poljske kompanije usaglasi sve elemente ugovora, izvještaj podnosi Savjetu za privatizaciju, a on predlog Vladi koja donosi odluku.

OT Logistics je ponudu za prodaju 30 odsto akcija Luke Bar za 7,1 milion eura dostavio 21. decembra. Ponuđen je i trogodišnji investicioni program, vrijedan ukupno 17,1 miliona eura, dok je biznis planom predviđeno povećanje obima pretovara tereta u prvoj godini 70 odsto, a nakon tri godine tri puta, uz pozicioniranje Luke na novim međunarodnim tržištima, posebno centralnoevropskom i sjeverno-južnog i koridora Bliski/Daleki istok.

Poljska kompanija je ponudila da u naredne tri godine zadrži postojećih 412 radnika.
Vujović ja kazao da se očekuje da OT Logistics dostavi ponudu i za Montecarg, za koji rok ističe u ponedjeljak. Osim Poljaka, dokumentaciju za Montecargo otkupio je i Silos Granari dela Sicilia.