SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PLANOVI
 
PPHE Hotel Group planira povećati portfelj Arenaturista
Autor/izvor: SEEbiz / Lider
Datum objave: 19.03.2016. - 16:58:14
ZAGREB - Svjetska hotelska grupacija PPHE Hotel Group, poznata kao vlasnik licence Park Plaza Hotels & Resorts, preuzet će pulsku turističku kompaniju Arenaturist.
Transakcija bi se trebala finalizirati za nekoliko tjedana, kada za nju zeleno svjetlo upali Hanfa, a njome će u Hrvatsku na velika vrata prvi put ući veliko svjetsko hotelsko ime koje osim vlastitog brenda donosi i velike investicije.

PPHE Group od 2008. preko vlastite kompanije Euro Sea Hotels ima manjinski udio u društvu Bora koje je neposredno posjedovalo 74,15 posto dionica u Arenaturistu. PPHE je početkom ožujka od društva Bora preuzeo preostalih 80 posto vlasništva za 51 milijun eura i time posredno stekao većinski udjel u Arenaturistu. Tim je potezom grupa stekla obvezu objaviti i javnu ponudu za preuzimanje preostalih dionica Arenaturista, koja još nije zaključena, zbog čega i informacije o potencijalnom investicijskom zamašnjaku cure na kapaljku.

Neslužbeno se može čuti da PPHE ima ozbiljne planove za pulsku hotelsku grupaciju koja je već sad, najvećim dijelom, preuređena prema standardima Park Plaza hotela. Inače, portfelj Arenaturista sastoji se od sedam hotela, pet turističkih naselja i osam kampova s ukupnim kapacitetom od 20.000 smještajnih jedinica. U 2011. pokrenut je investicijski ciklus u okviru kojeg su obnovljeni hotel Histria, turističko naselje Punta Verudela, hoteli Medulin i Palma i hotel Belvedere u Medulinu, a sve navedene investicije napravljene su prema standardima Park Plaza hotela, čiju licenciju sada i nose. Lani u lipnju otvoren je i najnoviji hotel u Hrvatskoj, Park Plaza Arena Pula.

Kako neslužbeno doznaje Lider, PPHE ima u planu povećanje i repozicioniranje portfelja znatnim investicijama kako bi privukao turiste veće kupovne moći, čime bi se povećali prihodi te proširila ciljana baza klijenata.

Najveću korist od preuzimanja svakako će imati hrvatski turizam, u kojem dosad tako velikih i jakih hotelskih imena, osim onih koji su preko franšiza djelovali kao zasebne hotelske jedinice poput zagrebačkog Sheratona, Regent Esplanade pa i nekadašnjeg Intercontinentala, i nije bilo. Pogotovo ne na hrvatskoj obali.