SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRUGA
 
Potpisan sporazum o obnovi željezničke pruge Ljubljana-Novo Mesto-Metlika-Karlovac
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 24.05.2018. - 15:08:04
OTOČEC OB KRKI - Sporazum o sudjelovanju u projektu obnove željezničke infrastrukture na trasi pruge od Ljubljane preko Grosuplja, Trebnja, Novog Mesta, Metlike do Karlovca, i dalje prema Zagrebu, u hotelu „Šport" u Otočcu ob Krki u srijedu su potpisali sa slovenske strane čelnici navedenih općina i Grada Novog Mesta, a s hrvatske strane sporazum je potpisala zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar.

Da u nedostatku elemenata financijske kontrukcije potpisivanje „sporazuma koji će nas dovesti do sporazuma" ne bi ispao kao album obostranih čežnji, potpisivanju su prisustvovali i slovenski ministar infrastrukture Peter Gašperšič, te pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture RH Alen Gospočić.

Činjenica je, složile su se hrvatska i slovenska strana, da je trasa pruge od Ljubljane do Karlovca tehnički zastarjela, nije ni elektrificirana, ima nisku nosivost, a vlakovi voze prosječnom brzinom od 40, umjesto 70 km/h, i sve to u trećem mileniju.

– Pruga od Ljubljane do Novog Mesta izgrađena je prije 124 godine, a njen nastavak Belom krajinom do Metlike dovršen je 20 godina kasnije, ilustrirao je tehničko i sigurnosno stanje te trase načelnik Općine Grosuplje Peter Verlič.

Projekt, od kojeg posebno Slovenija u svojem strateškom turističkom razvojnom planu očekuje mnogo, bit će vrlo velika investicija, ali svi su bili službeno suzdržani od iznošenja makar i okvirnog iznosa.

Potpisivanje sporazuma gradonačelnik Novog Mesta Gregor Macedoni i zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar, Foto: Mladen Volarić

Ali bez ovakvog sporazuma, rečeno je na sastanku u Otočcu ob Krki, ne može se ni pokrenuti početna bilateralna procedura na nacionalnoj razini Slovenije i Hrvatske radi uspostave pravnog i političkog temelja za donošenje odluka i ulaska u „pravi sporazum", temeljen na stvarnim proračunima i projektima. Tek tada, te kad sva tehnička i pravna dokumentacija bude dovršena, moći će se ozbiljno pristupiti apliciranju tog strateškog prometnog projekta za financiranje iz EU fonda za regionalni razvoj.