SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RAD I ZADOVOLJSTVO
 
Posao može biti luksuz ako u njemu uživate
Autor/izvor: Monika Kubelj
Datum objave: 21.04.2018. - 20:44:33
LJUBLJANA - Mrzite svoj posao? Ne vjerujete da se može raditi i uživati, i istodobno se zabaviti?

Neki ljudi nisu spremni učiniti ništa za svoju budućnost, iako stalno se ljute na svoju plaću, šefove, odnose na radnom mjestu. Posao može biti luksuz ako ste odabrali ono što znate i uživate u tome. U budućnosti će zadovoljstvo radnim mjestom biti jedan od ključnih čimbenika, jer kvalitetan radnik postaje sve traženiji.

Nezadovoljstvo radnim mjestom ozbiljan je problem. Budući da ti problemi mogu biti povezani osobito sa samopoštovanjem, s dubokim osobnim nezadovoljstvom, neriješenim odnosima iz prošlosti, imaju veliki utjecaj na sva područja života, a ne samo na onih osam radnih sati.

Stalno krivite da vam rad, šefovi, uvjeti rada, novac koji vam daju, uništavaju život, a u osnovi sve su to isprike.

Učinite nešto! Nemojte čekati da drugi rješavaju vaše probleme.

Ponekad čujemo da se stvari mogu riješiti same. Možda. Ali najveći dio je vaš. Ali svatko sam poduzima korake u životu. Ne partner, ne prijatelj, ne suradnik. Vi sami. Pa ipak, zanimljivo je pitati zašto inzistiramo na radu u kojem ne uživamo. Iz straha. Strah je važan alat s kojim poslodavac prvenstveno računa.

Računa na vaš strah. Da ćete, iako vam neće podići plaću ... iako neće uzeti u obzir vaše ideje ... iako će i dalje postupati neljudski s vama ... čekati malo duže. Strah od onoga što će se dogoditi ako izgubite svoj posao i ne možete pronaći novi.

Kako i što učiniti i zašto je važno da nešto uradite za sebe, pročitati na www.luksuz.net.