SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OBJAŠNJENJE
 
Porezna uprava o slučaju hotela Libra: Vlasnik je uporno ignorirao obveze
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 08.08.2013. - 15:27:00
Zadnja izmjena: 08.08.2013. - 19:43:18
ZAGREB - Porezna uprava Ministarstva financija, u vezi slučaja senjskog hotela "Libra", izražava žaljenje što su turisti, ali i sveopća hrvatska javnost morali biti svjedoci posljedicama zbog postupaka neodgovornog i nesavjesnog poduzetnika.
Hotel Libra u Senju, koji posluje u sklopu tvrtke Mališa d.o.o, jučer je zbog poreznog duga od 883 tisuće kuna, zapečaćen odlukom područnog ureda Porezne uprave u Gospiću da bi potom, iza 17 sati, bio otpečaćen, a vlasniku dan rok od osam dana za uplatu duga u cijelosti.

Porezna uprava danas je na svojim mrežnim stranicama, "zbog velikog interesa javnosti i niza neistina" o svom radu, objavila "pravo činjenično stanje o postupcima nadzora" kod poreznog obveznika Mališa d.o.o.

Pritom napominju kako je porezni obveznik imao niz mogućnosti za podmirenje i reprogramiranje svojeg poreznog duga, tako da izjave da je Ministarstvo financija, Porezna uprava "kruta" u naplati poreznih dugova ne odgovaraju činjeničnom stanju.

Također pojašnjavaju da je do ponovnog otvaranja hotela došlo iz razloga što je postignut dogovor sa poreznim obveznikom tj. dan mu je rok od 8 dana za podmirenje cjelokupnog dugovanja.

Dodaju kako je dogovor postignut zbog svih nedužnih gostiju hotela koji su morali ispaštati zbog postupaka vlasnika hotela.

Iz Porezne uprave navode kronologiju događanja oko poreznog duga napominjući kako je porezni obveznik dopisom od 17. lipnja ove godine upoznat sa odredbama Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, kojim se poziva da se izjasni zašto nije postupio po tom zakonu, ali očitovanje nikad nije dostavljeno.

Zapisnikom o obavljenom nadzoru od 19. lipnja konstatirane su nepravilnosti u radu tog poreznog obveznika, utvrđeno je da ne izvršava na vrijeme svoje obveze te da ima dug od 883.080 kuna. Također nije dostavio prijavu poreza na dobit niti PDV-k za 2012., kao ni obrasce za 2013. bez obzira na pozive i opomene upućene od nadležne ispostave Porezne uprave, tako da je njegov dug u stvari i veći.

Poreznom je obvezniku dan je rok u kojem treba podmiriti svoj porezni dug inače će se u protivnom postupiti temeljem čl. 130. Prekršajnog zakona te izreći zabrana poduzimanja određene poduzetničke aktivnosti kao mjera opreza.

Zapisnik o poreznom nadzoru tvrtka Mališa zaprimila je 2. srpnja, a imala je pravo podnijeti prigovor u roku od pet dana, a prigovor na zapisnik Područni ured Gospić zaprimio je 7. kolovoza.

Prema tome, porezni obveznik je bio upoznat, od 2. srpnja, sa činjenicom da ako ne podmiri svoje porezne obveze, da će mu biti izrečena naredba o privremenoj zabrani obavljanja djelatnosti. Unatoč tome, nastavio je nesmetano raditi, a u Poreznu upravu se javio tek 1. kolovoza.

Ignoriranje zakona nažalost se manifestiralo nezadovoljstvom gostiju hotela. Iz svega je vidljivo da je porezni obveznik iskoristio i svoje goste i javnost navodeći ih na pogrešne zaključke, ističu iz Porezne uprave.

Također napominju da je nad poreznim obveznikom Trgovački sud u Rijeci rješenjem od 6. prosinca 2012. pokrenuo prethodni postupak za utvrđivanje uvjeta za otvaranje stečajnog postupka, koji do danas nije okončan i nije od utjecaja na postupak koji vodi Porezna uprava.