GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Porast kružnih putovanja stranih kruzera Jadranom

  Porast kružnih putovanja stranih kruzera Jadranom
KRUZERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2020 / 08:14
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Porast kružnih putovanja stranih brodova po hrvatskom Jadranu nastavljen je i u 11 mjeseci prošle godine, sa 710 putovanja ili 5 posto više nego u istom razdoblju 2018., pri čemu je prvi puta premašen broj od 1,1 milijuna putnika, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Tijekom jedanaest mjeseci 2019. u Hrvatsku je došlo 75 stranih kruzera, što je isto kao i godinu prije, no ostvarili su 5 posto više kružnih putovanja.

Porast broja putnika na nešto više od 1,1 milijuna u postotku iznosi 8,6 posto, što je zadnjih par godina jedan od najvećih postotaka porasta u nekom godišnjem razdoblju.

Osim toga, strani su kruzeri duže nego prije boravili u Hrvatskoj, ukupno 1.413 dana.

S obzirom na zastavu zemlje pod kojom su doplovljavali nema većih promjena u odnosu na prijašnja razdoblja i godine, što znači da je Malta zemlja pod čijom je zastavom bilo najviše brodova i kružnih putovanja. Slijede brodovi sa zastavom Bahama, Paname itd.

Kruzeri su uobičajeno najviše dolazili u Dubrovnik, Split i Zadar, odnosno luke Dubrovačko-neretvanske županije, gdje je ostvareno i 59,4 posto svih kružnih putovanja, dok je druga po redu Splitsko-dalmatinska županija sa 25,6 posto tih putovanja. U Zadarskoj županiji bilo je 6,5 posto od ukupnih putovanja.

Preostala kružna putovanja stranih brodova bila su u lukama u ostale tri jadranske županije, pri čemu najmanje ili 1,6 posto na području Šibensko-kninske.
Samo u studenom 2019. putovanja stranih kruzera po Jadranu bilo je 38, što je pet tih putovanja ili 15,2 posto više nego u istom mjesecu 2018. godine.

Tagovi: kružna putovanja, kruzeri
PROČITAJ I OVO
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
RADNIČKA PRAVA
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
ČAKOVEC - Članice Grupe Pivac, Mesna industrija Vajda iz Čakovca i PPK karlovačka mesna industrija, potpisale su s predstavnicima Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) te Sindikata hrvatskog vozača (SHV) nove dvogodišnje kolektivne ugovore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE