SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
EPILOG
 
Poništen postupak za privatizaciju JAT Tehnike
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 11.10.2019. - 17:01:22
BEOGRAD – Ministarstvo privrede poništilo je postupak privatizacije JAT Tehnike, objavljeno je danas.

Kako se navodi na sajtu resornog ministarstva, poništava se postupak prodaje kapitala subjekta privatizacije JAT-Tehnika društvo sa ogranicenom odgovornošću za održavanje i popravku vazduhoplova iz Surčina.

Sve do sada preduzete radnje u vezi sa ovim postupkom stavljaju se van snage i ne proizvode pravno dejstvo, a odluka o poništaju postupka stupa na snagu danom donošenja.

Ministarstvo privrede je objavilo 24. juna prvi Javni poziv za ucešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala JAT-a.

Početna cena na javnom nadmetanju iznosila je 100 odsto procenjene vrednosti kapitala, odnosno 20,4 miliona evra, a odlukom Ministarstva privrede od 1. avgusta ovaj postupak je proglašen neuspešnim.

Drugi poziv objavljen je zatim 2. septembra a „tokom trajanja postupka, ustanovljeno je da postoje odredena pitanja u vezi sa sprovodenjem postupka privatizacije koja je potrebno prethodno razmotriti i rešiti kako bi se ovaj postupak sproveo na ispravan i efikasan način".

Ova odluka je konačna, a protiv nje se može pokrenuti upravni spor podnošenjem tužbe Upravnom sudu.