SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
GREŠKA
 
Pompeo povukao saopštenje SAD-a o presudama u Crnoj Gori
Autor/izvor: SEEbiz / Agencije
Datum objave: 11.05.2019. - 18:48:07
WASHINGTON - Američki državni sekretar Mike Pompeo naredio je da bude povučeno saopštenje State Departmenta u kojem se pozdravlja presuda u slučaju "Državni udar" u Crnoj Gori, a koje je objavljeno greškom, saznaje Foreign Policy.

State Department je u saopštenju pozdravio presudu kao "jasnu pobjedu vladavine zakona nad ogoljenim pokušajem Rusije da potkopa suverenitet Crne Gore".

"Od osujećenog pokušaja državnog udara na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori u oktobru 2016. godine, koji je podržala Rusija, Crna Gora je preduzela važne korake ka integraciji u transatlantsku porodicu, od kojih je najznačajniji pridruživanje NATO u junu 2017. Godine", navedeno je u saopštenju.

Međutim, kako su za Foreign Policy rekli bivši i aktuelni zvaničnici upoznati sa ovim pitanjem, Pompeo se usprotivio saopštenju jer, kako su naveli, želi da ublaži ratoborne tonove s Rusijom pred posjetu Moskvi.

Magazin navodi da je saopštenje slučajno objavljeno u četvrtak popodne, Pompeova kancelarija je naredila da bude poništeno, ali je birokratska procedura već bila pokrenuta.

Ubrzo nakon što je izdato, saopštenje je brzo povučeno i tiho skinuto sa internetske stranice State Departmenta, prenosi Foreign Policy.