SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAVODNJAVANJE
 
Podravka predstavila sustav navodnjavanja koji će ponuditi kooperantima
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 24.07.2019. - 22:37:14
KOPRIVNICA - Podravka je završila prvu fazu projekta navodnjavanja poljoprivrednih površina na području Koprivničko-križevačke županije i u srijedu ga predstavila javnosti, a riječ je o modelu koji će ponuditi svojim kooperantima.

Sustav se nalazi na površini od pet hektara u Sigecu u općini Peteranec, a cijeli se projekt provodi kroz više faza i obuhvaća otprilike 200 hektara poljoprivredne površine. Plan je da se projektu pridruži i Koprivničko-križevačka županija sa sufinanciranjem i potporama.

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar je na predstavljanju sustava rekao da Podravka želi oživjeti poljoprivrednu proizvodnju, revitalizirati podravski kraj i cijelu županiju.

"Hvale vrijedan projekt, kojim ćemo nastojati cjelokupni tehnološki proces prenijeti na naše kooperante da podignu konkurentnost i prinose kako bi dugoročno i naša kompanija bila konkurentnija", rekao je Pucar.

Prvi čovjek Podravke je kazao da će projekt biti moguće transferirati na ostale proizvođače u županiji u čemu bi mogla pomoći i Koprivničko-križevačka županija.

"Želite li se danas baviti poljoprivredom, bez modernih tehnoloških rješenja jednostavno nije moguće biti konkurentan, jer ste prepušteni prirodi koja je iz godine u godinu sve ekstremnija.

Kada su u pitanju suše, moramo imati alternative, a to je navodnjavanje", istaknuo je Pucar i dodao da prezentirana investicija vrijedi 300.000 kuna, a njezin vijek trajanja je 10 godina.

Dodao je da je novac za navodnjavanje dostupan i iz EU-ovih fondova te da Podravka želi izgraditi tehnološki model kojeg će transferirati na kooperante.