DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
PREMIJER
 
Plenković: Želimo da se Agrokor konsolidira
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 20.03.2017. - 12:23:12
ZAGREB - Radimo sve sto možemo, i mi želimo da se Agrokor konsolidira, kazao je premijer Andrej Plenković u ponedjeljak nakon konferencije Hrvatska kakvu trebamo.

Najavio je i kako će se 'danas ili sutra ministrica Dalić susresti s dobavljačima Agrokora'.

"Država radi da tome da održimo ekonomsku i gospodarsku stabilnost , želimo konsolidacju poslovanja Agrokora", kazao je Plenković.

Na pitanje je li svjedono tko će preuzeti Agrokor, Plenković je odgovorio: "Nećemo o tome sada razgovarati, jer ima jako puno toga što kompanija može učiniti, nije to na meni", istaknuo je.

Predstavnici nekih od najvećih hrvatskih prehrambenih tvrtki, dobavljača koncerna Agrokor započeli su oko 11 sati u poslovnoj zgradi Kraša na zagrebačkim Ravnicama sastanak na kojem bi trebali definirati zajedničke pozicije dok se rješava problem nelikvidnosti u koncernu Agrokor.

Dug Agrokora prema dobavljačima, prema javno dostupnim podacima, iznosi oko 16 milijardi kuna, a očekuje se da na današnjem sastanku sudjeluju neki od najvećih dobavljača, poput Kraša, Dukata, Atlantic Grupe, Vindije, Francka i Podravke.

Potpredsjednica Vlade zadužena za gospodarstvo Martina Dalić trebala bi se, pak, sutra sastati s velikim Agrokorovim dobavljačima.