SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
PREMIJER
 
Plenković: Sve službe na terenu, prate kvalitetu zraka i mrlju na Savi
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 10.10.2018. - 10:43:20
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković uoči odlaska u Sabor, gdje će zastupnicima podnijeti izvješće o radu Vlade, komentirao je eksploziju u rafineriji u Bosanskom Brodu.

- Cijelu večer sam jučer bio u kontaktu sa županom, s gradonačelnikom, ministrom Čorićem, Kujundžićem, Božinovićem, Krstičevićem. Žao nam je da je došlo do toga, izražavamo sućut obitelji poginuloga radnika. Naša je bolnica u Slavonskom Brodu bila spremna prihvatiti ozlijeđene, ali za tim, srećom, nije bilo potrebe. Sve su službe na terenu, a u ovom trenutku pratimo stanje kvalitete zraka i mrlju u rijeci Savi', rekao je Plenković pri ulasku u zgradu Sabora.

Podsjetimo, sinoć oko 21:30 došlo je do silovite eksplozije u rafineriji u Bosanskom Brodu, a eksplozija je zatresla cijeli Slavonski Brod.

Jedan radnik poginuo je u eksploziji, a devet je osoba ozlijeđeno, od čega ih je troje pušteno kući, a šestero ih je poslano u dobojsku bolnicu, doznaje N1 u dobojskoj policiji.

Na teren su odmah izašle sve raspoložive vatrogasne snage, a požar u rafineriji je lokaliziran nešto prije 23 sata, čime je otklonjena opasnost od daljeg širenja vatre.