DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
HRVATSKA-KINA
 
Plenković s Li Keqiangom: Luka Zadar i Pelješki most ključni projekti
Autor/izvor: SEEbiz / HRT
Datum objave: 19.10.2018. - 18:03:00
Zadnja izmjena: 19.10.2018. - 20:35:19
BRUXELLES - Hrvatski premijer Andrej Plenković sudjelovao je u četvrtak i petak na summitu Europa-Azija, na kojem su se okupili čelnici 53 države, koje predstavljaju 60 posto svjetskog stanovništva i dvije trećina svjetskog BDP-a, a na rubu skupa razgovorao je s kineskim i singapruskim premijerom.

Razgovaralo se o nizu važnih tema poput trgovine i ulaganja, povezivanja istoka i zapada, održivom razvoju i očuvanju klime te o sigurnosnim izazovima. Na konferenciji je bio i premijer Andrej Plenković. 

"Iskoristio sam ovu prigodu da razgovaram i s kineskim premijerom. Dogodine je Hrvatska domaćin sastanka 16 plus 1 Kina sa državama srednje istočne Europe. Mi ćemo taj sastanak organizirati na proljeće. Mislim da će to u mnogome emancipirati Hrvatsku u očima kinskih investitora. Za nas je to prilično važna i bitna stvar. Ključni događaj bio je ne samo projekti koji se tiču luke Gaženice nego gradnja Pelješkog mosta koji je otvorio jednu novu dimenziju suradnje sa Kinom", istaknuo je hrvatski premijer.