SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OČEKIVANJA
 
Plenković: Očekujem od HDZ-ovaca da ne zbunjuju biračko tijelo
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 17.09.2019. - 07:03:02
ZAGREB -U središnjici HDZ-a održana je zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Nakon sjednice izjavu je dao premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Razgovarali smo o punoj i snažnoj podršci našoj kandidatkinji Kolinda Grabar-Kitarović i maksimalnom angažmanu svih članova i članica HDZ-a. Također, razgovarali smo o pripremama sjednice Sabora, smjeru u kojem vodimo Vladu i smjeru u kojem vodimo državu. Na sjednici je bila čvrsta i jasna potpora smjeru koji je osigurao političku stabilnost i snažnije europsko i međunarodno pozicioniranje Hrvatske, rekao je premijer Andrej Plenković nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Kako prenosi N1 televizija, premijer je napomenuo da su "svi ljudi koji su bili na sastanku politički vrlo iskusni" te da "svi razumiju da je uvijek u svakoj izbornoj kampanji jasno da je važno imati koherentnu politiku stranke koja mora biti jedinstvena".

- Očekujem od svih da se suzdržavaju bilo kakvih aktivnosti koje imaju pozicioniranje u unutarstranačkoj kampanji, a koji disonantnim tonovima zbunjuju i članstvo i biračko tijelo. Očekujem puno ozbiljnost svih kolegica i kolega. Gledajući dosadašnji rad, mislim da svi trebaju biti dovoljno odgovorni i zreli da se ponašaju u interesu pobjede HDZ-a, rekao je Plenković.

Novinari su ga, prenosi N1, pitali da prokomentira izjavu da je njegov stranački kolega Miro Kovač irelevantan, na što je Plenković odgovorio:

"E sada, vi ste pokušali moju rečenicu svesti na nešto što ona nije bila. Ja sam namjerno kazao ono što sam kazao prije nekoliko dana upravo da se prestane zbunjivati članstvo HDZ-a, da se prestane zbunjivati javnost, da se prestane zbunjivati biračko tijelo. Svatko od nas ima u nekoj fazi političke odgovornosti određene uloge. Uloge, odgovornost, pa i opis zadaća vam uvjetuju okvir određivanja politike stranke. U ovom trenutku cijelo vodstvo HDZ-a, dakle i predsjedništvo i Nacionalno vijeće podržava smjer kojim vodimo Hrvatsku. A taj smjer smo mi zacrtali kada smo dobili povjerenje prije tri godine, taj smjer smo zacrtali kada smo formirali parlamentarnu većinu u pregovorima nakon pobjede na izborima Taj smjer znači uključivost HDZ-a u svojoj politici osobito prema zastupnicima koji dolaze iz manjina koji djeluju u Hrvatskom saboru i uopće u hrvatskom društvu".

Plenković je istaknuo i da njegova Vlada ima postignuća, da smanjuje tenzije i podjele u društvu te da nastoji biti uključiva.