SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POMOĆ
 
Plenković obećao pomoć Delnicama
Autor/izvor: SEEbiz / HRT
Datum objave: 25.02.2018. - 13:48:00
DELNICE - Premijer Andrej Plenković obećao je u nedjelju da će država pomoći Delnicama i njegovim stanovnicima koji se već nekoliko dana bore sa obilnim snijegom u čijem im čišćenju pomaže i Hrvatska vojska.

Premijer se sastao s gradonačelnikom i županom, a zatim je održan sastanak Kriznog stožera. 

Gorani trebaju pomoć države u čišćenju snijega i saniranju štete. Grad Delnice je za čišćenje snijega osigurao, 1.35 milijuna kuna, a već je dosad potrošeno oko 3 mil.

Premijer je obećao pomoć. 

"Pratit ćemo vremenske prilike i svi će pomoći i s državne i županijske razine. Zbog toga i postoje određeni mehanizmi u proračunu, uključujući i proračunske zalihe", kazao je Andrej Plenković. Pozvao je sve građane da brinu o susjedima, osobito starije dobi.   

"Pored pomoći koja nam je odobrena, zatražiti ću nova sredstva za sufinanciranje Zimske službe", najavio je prije sastanka Stožera gradonačelnik Delnica Ivica Knežević.

Rezolutno će, kaže, zatražiti i da se Primorsko-goranska županija uključi u sufinanciranje, jer bez sredstava županije i države Delnice su "jednostavno na koljenima".

Župan Primorsko-goranski Zlatko Komadina ističe kako je Goranima "aposolutno nužan" Zakon o Gorskom kotaru te više sredstava.

Premijer Andrej Plenković, u pratnji župana Komadine i gradonačelnika Kneževića obišao je zimske službe na terenu. Gradonačelnik Delnica Ivica Knežević rezolutno će, kaže, tražiti nova sredstva za sufinanciranje Zimske službe i od države i od županije jer su "Delnice na koljenima".Snijegom zameteni grad s pomoću mehanizacije i dalje čisti vojska.  

Ministar obrane Damir Krstičević ponovio je kako je Hrvatska vojska uvijek sa svojim narodom. Dodao kako se u ovakvim situacijama pokazuje snaga i važnost sustava Domovinske sigurnosti, jer se zajedničkim djelovanjem svih institucija pravodobno pruža pomoć.