SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REAKCIJE
 
Plenković o skupljenim potpisima: Respektiram sve referendumske inicijative
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 12.05.2019. - 13:15:18
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković kratko je odgovorio ja novinarsko pitanje o referendumskoj inicijativi '67 je previše' i više od 600.000 potpisa građana koje su prikupili.

"Ja respektiram referendumsku inicijativu, i ovu i svaku drugu. Kada se donesu potpisi tada će Sabor odlučivati o toj temi dalje", rekao je premijer.

Podsjetimo, potpise je inicijativa '67 je previše' prikupljala do ponoći, a nakon toga su objavili da su skupili više od 600.000 potpisa kako bi zaustavili pomicanje dobne granice za odlazak u mirovinu na 67 godina.

Sindikalna inicijativa uspjela je ujediniti ogroman broj građana usprkos pokušajima ministra rada Marka Pavićada građane informira promotivnim spotom koji je plaćen iz državnog proračuna i u kojemu su predstavljene dobre strane mirovinske reforme.

Predstavnik inicijative '67 je previše' Mladen Novosel u nedjelju ujutro je u Točki na tjedan N1 televizije rekao kako sindikati od referenduma ovaj put neće odustati ni u kojem slučaju. Podsjetimo, kad su 2010. zbog prijedloga Zakona o radu sindikati pokrenuli referendumsku inicijativu, Vlada je od predloženog zakona odustala pa do referenduma nikad nije došlo. Ovaj put to ne može biti slučaj, kaže Novosel, jer zakon je već donesen.