DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NOVI DETALJI
 
Plenković je spot "Vjerodostojno" snimao u Šavorićevom uredu
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 21.05.2018. - 18:36:27
ZAGREB - Prema informacijama kojima raspolaže N1 televizija promidžbeni spot predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, uoči parlamentarnih izbora 2016. godine, sniman je i u odvjetničkom uredu Šavorić i partneri.

"Znanje, iskustvo i radnu energiju posvetit ću boljitku Hrvatske. Ja sam Andrej Plenković i vratit ću vjerodostojnost u hrvatsku politiku".

Ovim riječima Andrej Plenković se kao predsjednik HDZ-a obraćao građanima uoči parlamentarnih izbora 2016. godine. I dok se u promidžbenom spotu mogu prepoznati eksterijeri poput Šibenika, prema informacijama kojima raspolaže N1 televizija posljednji dio spota, onaj u kojemu govori 'vratit ću vjerodostojnost u hrvatsku politiku' snimljen je u odvjetničkom uredu Šavorić i partneri.

Riječ je o uredu smještenom na 14. i 15. katu zagrebačkog nebodera na adresi Ilica 1. Ured je prije nekoliko godina obnovljen u prepoznatljivom retro stilu, a javno dostupne fotografije prostora odgovaraju informacijama dostupnima N1 televiziji prema kojima je posljednji dio HDZ-ova promidžbenog spota sniman upravo ondje.

Informaciju je za N1 potvrdio i kreativni direktor tadašnje HDZ-ove kampanje Boris Malešević.

Prema njegovim riječima, spot je snimala produkcijska kuća Esterhaus, a cjelokupni posao angažiranja i izrade spota i zakupa medijskog prostora za HDZ je radila agencija UNEX. Iz financijskih izvješća vidljivo je da je HDZ UNEXu u 7 različitih obroka tijekom kampanje ukupno isplatio 173 tisuće i 70 kuna za usluge promidžbe i informiranja.

N1 televizija je i HDZ-u i uredu Šavorić i partneri i Unexu uputila upit u kojem molimo da javnosti otkriju je li korištenje prostora u produkcijske svrhe naplaćeno te po kojoj cijeni.