SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Plenković: Ako nećemo veće mirovine, onda idemo srušiti reforme
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 11.05.2019. - 13:13:35
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na proslavi Dana Europe na Europskome trgu u Zagrebu.

Plenković je Dan Europe, koji se inače slavi 9. svibnja, nazvao "danom odgovora Europe na strahote Drugog svjetskoga rata" te istaknuo kako je budućnost Hrvatske u suradnji sa zemljama koje su započele projekt ujedinjene Europe.

Građanima je čestitao Dan Europe i pozvao ih da izađu na izbore za EU parlament.

"Izađite na europske izbore 26. svibnja! Na njima se odlučuje ne samo o budućnosti Hrvatske nego o smjeru cijelog europskog projekta", rekao je.

Premijer Plenković nakon što je održao govor novinarima je pojasnio što se sinoć dogodilo na zagrebačkom Britancu kada je razgovarao s aktivistima na štandu referendumske inicijative "67 je previše".

"Ja ne znam odakle GONG-u takav ekstrakt jednog simpatičnog i ugodnog razgovora sa dvije sindikalne predstavnice. Išao sam kupiti kruh, mahnuli su mi, zamolili da pređem cestu, ja sam malo razgovarao s ljudima koji potpisuju, pitao ih je jel znaju da je to 67 iz vlade SDP-a, Miranda Mrsića. Ja pitam kako nije bilo skupljanja potpisa prije pet godna, pa nema odgovora. Ono što GONG kao neovisni NGO priča, govori više o njima", rekao je Plenković.

Premijer je potom nastavio braniti mirovinsku reformu.

"HDZ omogućuje veće mirovine, ako nećemo veće mirovine, onda idemo srušiti refome. Radimo reformu da bude održiva za javne financije", kazao je.