SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
PRI KRAJU
 
Petrov: Oreškoviću neće trebati dodatno vrijeme za formiranje Vlade
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 19.01.2016. - 14:11:54
ZAGREB - Božo Petrov kazao je novinarima u utorak da su se na Nacionalnom vijeću usuglašavali oko prijedloga ministara mandataru Tihomiru Oreškoviću, ali nije otkrio ništa. Kazao je, ipak, kako ne očekuje da će Oreškoviću trebati dodatnih 30 dana za formiranje vlade.

"Konačna imena bit će poznata sutra ili preksutra kad ćemo napraviti presicu, bit ćete na vrijeme obaviješteni", kazao je, dodajući da su se dogovarali i oko detalja reformskog sporazuma, pogotovo glavnih točkaka po resorima.

No, nije htio reći ni jesu li to pitanja iz monetarne politike, niti ukidanje županija čemu se HDZ oštro protivi, dok je Most to izrazito naglašavao u kampanji.

"Sve što budemo smatrali važnim (ulazi u sporazum, op.a.), ali nećemo iznositi sad točku po točku", kazao je Petrov.

Stav Mosta o drugom mirovinskom stupu također nije usuglašen.

"Kad je ta tema izašla u javnost, rekao da sam da su to pojedinačni stavovi. To nije zajednički stav, jer ga nismo usuglasili sa drugom stranom u reformskom sporazumu", kazao je Petrov.

Nema ni mišljenje o prijedlogu rektora Zagrebačkog sveučilišta Damira Borasa, koji smatra da bi se ćirilica trebala predavati u školama.

"Ja ne bih htio komentirati izjave bilo koga dok se ne sjedne za stol i vidi zašto se to predlaže", kazao je.

Na upit je li Orešković odbijao njihove prijedloge ministara, kazao je: "Neću sad o tome. Ja sam zadovoljan."

"Samo u jednom slučaju smo imali trećeg kandidata, imali smo dodatnog za kojeg smo voljeli da Orešković razgovara s njime", kazao je.

Upitan jesu li HDZ-ovi kandidati usuglašeni, kazao je da se taj dio usuglašava i da će o tome govoriti kada budu imali kompletan popis kandidata, što će biti danas ili sutra.

"Imamo pravo veta, kao i oni", kazao je. "Mi želimo znati koga Orešković od naša dva ili tri predlaže i tko bi išao u izvršni tim, isto će biti i sa Domoljubnom koalicijom", kazao je.