SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRODAJA
 
Peruško najavio prodaju svega što nije core business Fortenove
Autor/izvor: SEEbiz / Lider
Datum objave: 09.12.2019. - 17:05:00
Zadnja izmjena: 09.12.2019. - 19:13:22
ZAGREB - Fortenova grupa će se u sljedećoj godini fokusirati samo na svoj core biznis, sve ostalo što nije dio toga bit će na tržištu, ponovno je najavio Fabris Peruško, predsjednik Uprave Fortenova Grupe, na panelu Kuda plovi hrvatski gospodarski brod koji se održava u HNB-u.

- To znači da ćemo se fokusirati na retail, proizvodnju hrane kroz Jamnicu i Sarajevski kiseljak, Ledo i Frikom, Pik Vrbovec i Dijamant, kao i kroz našu poljoprivrednu proizvodnju, rekao je Peruško.

Što se retaila tiče najavio je nove projekte kojima će se približiti novim navikama potrošača, a jedan od njih je novi naglasak na Konzum Klik.

- Brexit će imati utjecaja na sve žitelje EU, pa tako i na hrvatski turizam. Mislim da za naš turizam to znači da će gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva birati cjenovno prihvatljiviji smještaj, a što se uvođenja eura tiče, mislim da to neće utjecati na naš turizam - rekao je Veljko Ostojić, direkor Hrvatske udruge turizma.

No, istodobno je u ovoj godini rentabilnost vodećih turističkih kompanija pala za visokih 10 posto zbog velikog rasta troškova, ponajviše plaća.