SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SATOVI
 
Ove jeseni stiže nova serija Apple satova
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 18.08.2019. - 09:31:44
NEW YORK - Nakon što je brazilski portal iHelpBr objavio informaciju kako će novi modeli iPhonea stići 10. rujna, pojavila se i informacija o dolasku nove serije Appleovih pametnih satova istog dana. Shodno dosadašnjem imenovanju nova serija će nositi naziv Apple Watch Series 5.

Za informaciju dolaska nove serije pametnih satova zaslužan je poznati i vrlo točni analitičar kada je u pitanju Apple – Ming-Chi Kuo. Detaljnih informacija o hardveru novih Apple satova nema, Kuo je naveo tek kako će nova, ali i sve buduće serije biti opremljene sa OLED zaslonima japanske tvrtke JDI.

Zasloni ovog japanskog proizvođača trebali bi tijekom 2019. godine imati udio između 15% i 20%, a do 2021. udio bi se trebao povećati na između 70% i 80%. Kuo navodi kako će nova serija imati kućište od keramike i titanija.

Prema izvoru iduće godine Apple satove očekuje dodatna nadogradnja – MicroLED zasloni. Ako Apple ostane pri sadašnjem imenovanju, iduće godine pisat ćemo o satovima iz serije Apple Watch Series 6.