SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLAZAK
 
Ostavka predsjednika Zagorje-Tehnobetona Miroslava Bunića
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 14.11.2013. - 19:37:26
VARAŽDIN - Predsjednik uprave Zagorje-Tehnobetona d.d. Miroslav Bunić dao je danas ostavku na tu dužnost, a novi je predsjednik Michael Gruber iz njemačke građevinske tvrtke "Max Bogl", strateškog partnera Zagorje-Tehnobetona.
Obavijest o smjeni na čelu jedne od najvećih hrvatskih građevinskih tvrtaka stigla je priopćenjem za javnost u kojem se među ostalim navodi da se tvrtka tom strateškom i moralnom odlukom u novonastalim uvjetima odlučila ponovno pozicionirati i djelovati u interesu poboljšanja i budućeg razvitka društva.

Bunić je ostavku dao samo 48 sati pošto je pušten iz istražnog zatvora, koji je njemu i još petorici osumnjičenika određen zbog sumnje na izvlačenje novca iz Hrvatskih autocesta.

Bunić je pušten prije isteka roka od mjesec dana, na koliko mu je određen istražni zatvor, a njegov odvjetnik Mirko Ramušćak izjavio je da su prestali uvjeti za njegovo zadržavanje.

Ramušćak je za Hinu potvrdio da je Bunić pred istražiteljima dopunio svoju obranu, ali zbog istrage koja još traje, odvjetnik nije želio govoriti što se Buniću stavlja na teret i što je iznio u dodatnoj obrani. Nije želio komentirati ni vijest da je Bunić dao ostavku na dužnost predsjednika uprave Zagorje-Tehnobetona. Rekao je samo da mu kao njegov odvjetnik nije savjetovao da takvo što učini.

Buniću je to bilo drugo privođenje u istražni zatvor ove godine. Prvi je put priveden u siječnju zbog sumnje da je zajedno s bivšim čelnicima grada Varaždina Čehokom i Horvatom oštetio gradski proračun za nekoliko milijuna kuna.