SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
Orbico gradi veliki logistički centar u Sofiji
Autor/izvor: SEEbiz / indikator.ba
Datum objave: 13.12.2019. - 07:52:16
SOFIJA - Građevinska tvrtka Cordeel Bulgaria, lokalna jedinica belgijske Cordeel Group, priopćila je u četvrtak da je započela izgradnju ureda i logistikog kompleksa u vrijednosti 52 milijuna leva (26,5 milijuna eura) u Sofiji.

Projekt tipa "Build to Suit and Lease" će biti urađen u skladu sa zahtjevima budućeg najmoprimca - bugarske distribucijske i logističke tvrtke Orbico Bulgaria, koja je dio hrvatske Orbico grupe, navodi se u priopćenju Cordeel Bulgaria.

Objekt će se prostirati na 57 000 m2, uključujući 32 000 m2 skladišnog prostora, 4500 m2 uredskog prostora i pripadajuću infrastrukturu. Uredsko-logistički centar stvorit će 500 radnih mjesta.Skladišni i uredski prostori biće izgrađeni u roku od 18 mjeseci, priopćeno je iz tvrtke.

"Svjedoci smo najveće hrvatske investicije u Bugarskoj", rekla je hrvatska veleposlanica u Bugarskoj Jasna Ognjanovac tijekom svečane ceremonije.

Ovo je najveći logistički centar Orbico Grupe u Bugarskoj i on ima veliki značaj za poslovanje lokalne jedinice Orbico, rekao je Branko Roglić, predsjednik uprave Orbico Bulgaria.

Novo rukovodstvo Cordeel Bulgaria planira ubuduće realizirati projekte sličnog obima, navodi se u izjavi tvrtke.Cordeel Group prisutna je u Bugarskoj već 20 godina. Portfelj grupe u Bugarskoj sastoji se od 85 uspješno provedenih projekata, uključujući The Mall i Infinity Tower, oba smještena u Sofiji.