DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REAKCIJE
 
Opovrgnuta njemačka studija o većoj štetnosti električnih automobila
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 22.04.2019. - 22:58:00
Zadnja izmjena: 23.04.2019. - 09:51:19
BERLIN - Prije nekoliko dana objavili smo vijest o rezultatima donekle kontroverzne studije njemačkog IFO instituta koja je pokazala da u životnom vijeku električnih automobila, od proizvodnje do kraja korištenja, oni po prijeđenom kilometru zagađuju okoliš i do 28% više nego dizelski automobili.

Već tada napomenuli smo kako su ovi rezultati u suprotnosti onima koje je nedavno objavila Europska agencija za okoliš, a sada je pokazano i kako u IFO-voj studiji postoje znanstveni propusti.

Portal Electrek.co donosi analizu koja razotkriva znanstvene pogreške koje su dovele do, smatraju, krivih zaključaka. Kao prvo, treba imati na umu da se radilo o studiji na primjeru njemačke elektroenergetske mreže u kojoj se velik dio energije dobiva i dalje iz "nečistih" izvora poput ugljena.

Nadalje, studija je, kao i neke prethodne, uračunala u ugljični otisak utjecaj automobilskih baterija kao da se one nakon prevaljenih 150.000 kilometara bacaju i postaju opasni otpad – što, dakako, nije slučaj. Gotovo svi proizvođači baterija i automobila ulažu napore da se materijali iz baterija recikliraju.

No, možda i najveća pogreška IFO-ve studije jest što je kod električnih automobila uspoređeno zagađenje nastalo u cijelom životnom ciklusu, dakle od proizvodnje baterija i vozila pa do kraja životnog vijeka. Kod dizelskih vozila, s druge strane, nije uračunat ugljični otisak nastao prilikom proizvodnje dizelskog goriva i prijevoza istoga od mjesta proizvodnje do mjesta potrošnje.