SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NOVITETI
 
Opel predstavio električnu Corsu
Autor/izvor: SEEbiz / Autonet.hr
Datum objave: 25.05.2019. - 08:26:23
FRANKFURT - Nakon jučerašnjeg curenja prvih fotografija nove generacije modela Corsa, Opel je danas odradio službenu online premijeru električne izvedbe ovog automobila. Riječ je dakle o modelu Corse za kojeg sada doznajemo da će imati autonomiju od oko 330 km (WLTP).

Točnije, Corsa je opremljena s litij-ionskom baterijom kapaciteta 50 kWh, a proizvođač navodi da će bateriju biti moguće napuniti na 80% kapaciteta putem brzog punjača za oko 30 minuta. Status baterije je moguće pratiti putem myOpel aplikacije, piše Autonet.

Nadalje, Corsa će biti pogonjena električnim motorom snage 100 kW, odnosno 136 KS i najvećeg okretnog momenta od 260 Nm. Recimo da će to biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 8,1 sekundu, dok će do 50 km/h stizati za 2,8 sekundi.

Vozaču će na raspolaganju stajati tri načina rada pogonskog sklopa: Normal, Eco i Sport. Odabir potonjeg rezultira bržom odzivnošću gasa i većom dinamičnošću vozila, dok je način rada Eco namijenjen povećanju autonomije.

Corsa je ukupne duljine 4,06 m, a isto će vrijediti i za ostale verzije nove Corse što znači da se nije mijenjala u odnosu na prethodni model. Visina krova je snižena za 48 mm, a položaj sjedala je također niži i to za 28 mm. U unutrašnjosti će putnike dočekati i nešto veća ponuda prostora, kao i osjetno bogatija oprema te kvalitetniji materijali.

Vrijedi posebno izdvojiti standardni 7 i opcijski 10-inčni središnji zaslon infotainmenta. Nadalje, Corsu-e će biti moguće opremiti i automatski prilagodljivim IntelliLux LED prednjim svjetlima, a od sigurnosne opreme se ističu sustav prepoznavanja prometnih znakova, automatski prilagodljivi tempomat, sustav upozorenja na vozilo u tzv. mrtvom kutu, pomoć pri parkiranju i sl.

Knjiga narudžbi za Corsu-e će se otvoriti u narednim tjednima, a nedugo zatim će slijediti benzinske i dizelske verzije. Prve isporuke električne Corse-e se očekuju prije kraja ove godine.