SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RUKOMET
 
Omeyer i Narcisse oprostili se od igranja za francusku rukometnu reprezentaciju
Autor/izvor: SEEbiz / Gol.hr
Datum objave: 20.03.2017. - 12:53:33
PARIZ - Thierry Omeyer i Daniel Narcisse odlučili su se oprostiti od igranja za francusku rukometnu reprezentaciju, javlja L'Equipe.

Nepuna dva mjeseca nakon osvajanja zlata na Svjetskom prvenstvu održanom u Francuskoj, dvojica neizostavnih igrača iz generacije Les Expertsa odlučila su reći zbogom reprezentaciji nakon što su osvojili sve što su mogli, i to nekoliko puta.

Obojica će nastaviti igrati za PSG s kojim će pokušati osvojiti rukometnu Ligu prvaka, ali s reprezentacijom su završili što znači da ih nećemo gledati na Europskom prvenstvu 2018. godine u Hrvatskoj.

Tandem je to koji je sudjelovao u najvećim uspjesima francuske reprezentacije i kojeg ćemo pamtiti iz brojnih velikih okršaja s Kaubojima - Omeyera kao čovjeka koji je radio "čuda" među vratnicama i izluđivao naše igrače, a Narcissea po njegovim nebeskim skok-šutevima za kojeg su hrvatski golmani rijetko imali rješenja.
Najbolji vratar u povijesti rukometa - Omeyer - u reprezentativnu mirovinu odlazi s ukupno 14 osvojenih medalja od čega je čak 10 zlatnih. Pet puta je bio svjetski prvak, triput europski te dvaput olimpijski pobjednik. Od Francuske do Francuske - tako je trajala njegova žetva medalja u nacionalnom dresu. Prvu je osvojio 2001., a posljednju 2017., u oba navrata kad je Francuska bila domaćin SP-a.

U studenom je proslavio 40. rođendan, a koliko god bi i dalje mogao računati na poziv izbornika, odlučio je prepustiti svoje mjesto Vincentu Gerardu.
Narcisse je nešto mlađi (u prosincu je navršio 37 godina), ali se i nemjerljivo više trošio tijekom karijere s obzirom da je sudjelovao i u obrambenim zadaćama. Njegovo umirovljenje Francuska će kudikamo lakše podnijeti s obzirom da im na poziciji srednjeg vanjskog i dalje ostaje 33-godišnji Nikola Karabatić, a itekako mogu računati i na 25-godišnjeg Timotheyja N'Guessana iz Barcelone.

U kvalifikacijama za "hrvatski Euro" Francuska se nalazi u skupini sedam zajedno s Litvom, Norveškom i Belgijom i za očekivati je da rutinski izbore jedno od prva dva mjesta koje donosi plasman. A onda će, i bez Omeyera i Narcissea, ponovno doći na megdan Hrvatskoj koju će ovaj put voditi Lino Červar.