SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RADNICI
 
OECD: Značajan pad tražitelja azila, rast broja radnika na privremenom radu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 18.09.2019. - 19:40:16
NEW YORK - OECD je u srijedu predstavio podatke o ovogodišnjim globalnim migracijama "International Migration Outlook" ističući da je broj tražitelja azila u 36 zemalja Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj u 2018. pao 35 posto.

Broj zahtjeva za azilom smanjio se na 1,07 milijuna u 2018 nakon rekordnih 1,65 milijuna godišnje u 2015. i 2016. U Njemačkoj se broj tražitelja azila smanjio 18,3 posto na 162.000, objavio je OECD u Berlinu.

Iako se broj izbjeglica koji dolaze u Njemačku smanjio uočen je porast broja onih koji u tu zemlju dolaze u potrazi za poslom, kazao je stručnjak OECD-a za migracije Thomas Liebig.

Do kraja 2018. oko 70 posto migranata uspjeli su pronaći posao u Njemačkoj iako su često za te poslove bili previše kvalificirani i potplaćeni.
Prema glavnom tajniku OECD-a Angelu Gurriau Poljska je postala glavno odredište za radnike na privremenom radu s porastom od 32 posto u 2017. u odnosu na prethodnu godinu.

"Značajno povećanje radnika na privremenom radu znak je dinamičnosti na tržištu rada OECD-a ali i njihove integracije”, kazao je Gurria u Parizu.

"Radnici na privremenom radu donose vještine i znjanja koja su potrebna poslodavcima".
Ryanair uvodi dvaput nedeljno letove na liniji Frankfurt-NišDUBLIN - Avio-prevoznik Ryanair uvešće novu liniju dvaput nedeljno od Franfurta do Niša počevši od 13. januara naredne godine.

Na toj liniji biće direktan konkurent Er Srbiji, piše portal Exyuaviation.
Nova objava usledila je samo mesec dana nakon što je ta budžetna avio-kompanija objavila uvođenje nove linije od Malte do niškog Aerodroma "Konstantin Veliki" počevši od novembra ove godine.

"Putnici iz Niša sada mogu da rezervišu letove na šest zimskih ruta, dvapu nedeljno, do Berlina, Bratislave, Frankfurta, Malte, Milana i Stokholma, uz niže cene i poboljšanje usluge Rajanera", saopšteno je iz te kompanije.
Letovi između aerodroma Han i Niša biće po rasporedu ponedeljkom i petkom.