SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODGODA
 
Odgođena odluka o prodaji Spaladium Arene
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 10.05.2016. - 16:47:00
Zadnja izmjena: 10.05.2016. - 22:15:37
SPLIT - Na sjednici Odbora vjerovnika Sportskoga grada - Tvrtke posebnih namjena (TPN) u stečaju koja upravlja Spaladium Arenom odgođeno je donošenje odluke o prodaji te arene čiju su vrijednost ovlašteni sudski vještaci procijenili na 455 miljuna kuna jer su vjerovnici zaključili da treba dotano razmotriti način njezine prodaje, izvijestio je u utorak stečajni upravitelj Perica Mitrović nakon višesatne sjednice Odbora vjerovnika zatvorene za javnost.
"Zakazali smo za 30. svibnja ove godine novu sjednicu Odbora vjerovnika na koju ćemo pozvati predstavnike grada Splita, Ministarstva financija, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te predstavnike Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUDI), predstavnike poslovnih banaka koji su razlučni vjerovnici i predstavnike radnika da na tom proširenom sastanku još jedanput skupa razmotrimo što se još može napraviti prije oglašavanja prodaje Spaladium arene", rekao je Mitrović novinarima.

Istaknuo je kako je Odbor vjerovnika u tom stečajnom postupku utvrdio da je "način prodaje Spaladium arene vrlo kompliciran" te je zato odgodio donošenje odluke o njezinoj prodaji kako bi se dodatno razmotrile mogućnosti rješavanja teškoća.

Na upit ima li potencijalnih kupaca Spaladium Arene, Mitrović je odgovorio kako tu dvoranu "zasad može kupiti samo grad Split".

Grad Split mora preuzeti sagrađenu nekretninu, a država i grad moraju nastaviti parcelirati oko 30.000 četvornih metara i ponovno objaviti javni natječaj za pravo gradnje na površini oko 15.000 metara četvornih pokraj dvorane, koja je izgrađena također na površini oko 15.000 metara četvornih, rekao je Mitrović.

Istaknuo je kako je došlo vrijeme da se riješi problem Spaladium arene kako bi se zbog zastoja izgradnje spriječilo njezino daljnje propadanje.
Spaladium arena je po načelu javno-privatnog partnerstva građena za potrebe Svjetskoga rukometnog prvenstva 2009. godine. Javni su partneri grad Split i Vlada Republike Hrvatske, a privatni partner je konzorcij tvrtaka Konstruktor, IGH i Dalekovod koji je osnovao tvrtku Sportski grad TPN i ovlastio je za upravljanje Spaladium arenom. Za potrebe Svjetskog prvenstva 2009. izgrađena je samo sportska dvorana, bez poslovnog tornja, koji je također bio predviđen i iz kojega bi se namicao novac za održavanje dvorane.