SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POZIV
 
Objavljen javni poziv za strateškog partnera na izgradnji Moravskog koridora
Autor/izvor: SEEbiz / eKapija
Datum objave: 05.08.2019. - 12:28:42
BEOGRAD - Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je danas javni poziv za izbor strateškog partnera na realizaciji izgradnje infrastrukturnog koridora deonice auto-puta Pojate-Preljina, odnosno Moravskog koridora.

Kako se navodi u pozivu, budući auto-put, čija je dužina 112 kilometara a širina 30 metara, imaće ukupno 139 objekata, od toga 84 mosta, 26 nadvožnjaka i tri podvožnjaka, kao i 10 denivelisanih raskrsnica - petlji.

Predviđena je i izgradnja tri odmorišta kao i tri parkirališta.

Osnovne obaveze strateškog partnera su izrada tehničke dokumentacije i izvođenje radova na izgradnji ove deonice auto-puta.

Pravo učesća imaju domaća i strana pravna lica i konzorcijumi pravnih lica, a uslov je da podnosilac prijave ima obrt finansijskih sredstava u 2016, 2017. i 2018. godini od minimum 1 mlrd EUR.

Jedan od uslova je, kako se navodi, da podnosilac obezbedi Pismo o namerama od međunarodnih finansijskih institucija, banaka, ili drugih izvora finansiranja za finansiranje projekta Moravski koridor u iznosu od najmanje 400 mil EUR.

Rok za podnošenje prijava je 21 dan od dana objavljivanja poziva, a otvaranje prijava zakazano je za 27. avgust u 8 časova.

Podsetimo, Vlada Srbije donela je na poslednjoj sednici Uredbu o kriterijumima i načinu izbora strateškog partnera i stručnog nadzora nad izvođenjem radova na realizaciji projekta izgradnje infrastrukturnog koridora auto-puta E-761, deonica Pojate-Preljina na Moravskom koridoru.