SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AMERIČKO TRŽIŠTE
 
Novi rekordi na Wall Streetu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 04.07.2019. - 07:53:32
NEW YORK – Na Wall Streetu su u srijedu S&P 500 i Dow Jones indeks dosegnuli najviše razine u povijesti jer ulagači vjeruju da će američka središnja banka uskoro smanjiti kamatne stope kako bi podržala rast gospodarstva.

Skok dionica je uslijedio nakon ublažavanja trgovinskih tenzija na relaciji SAD-Kina, pošto su se dvije zemlje dogovorile da se suzdrže od novih tarifa dok pokreću novu rundu trgovinskih pregovora, prenosi agencija AP.

Najviši predstavnici Sjedinjenih Američkih Država i Kine dogovaraju nastavak razgovora sljedećeg tjedna kako bi pokušali riješiti jednogodišnji trgovinski rat između dvije najveće svjetske ekonomije, priopćili su u srijedu dužnosnici Trumpove administracije.

"Ti će se razgovori ozbiljno nastaviti idućeg tjedna", kazao je novinarima na brifingu ekonomski savjetnik Bijele kuće Larry Kudlow, prenosi Reuters.

Razgovori SAD-a i Kine prekinuti su u svibnju nakon što su američki dužnosnici optužili Kinu da se povlači iz obveza koje je ranije prihvatila u tekstu sporazuma koji su pregovarači gotovo dovršili.