SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
MEDIJI
 
Novi portal za zapošljavanje danasradim.hr započeo s radom
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 19.02.2018. - 19:43:11
ZAGREB - Danas je pokrenut novi internetski portal danasradim.hr, specijaliziran za privremeno i sezonsko zapošljavanje. 

Portal danasradim.hr je potpuno hrvatski proizvod koji je pokrenula Idejni začetnik i osnivač portala danasradim.hr mr.sc. Maja Bogović doktorantica zagrebačkog Ekonomskog fakulteta koja je okupila stručnjake iz raznih grana i pokrenula projekt koji je danas pušten na tržište.

Naknadno se projektu priključio i Nikola Jurčić, renomirani stručnjak s dugogodišnjim iskustvom na rukovodećim i marketiškim pozicijama. Izvedbu portala i tehničku podršku potpisuje odlična mlada informatička kompanija Plava tvornica iz Virovitice koja je omogućila da stranica ima prepoznatljiv, moderan dizajn i jasne fukcionalnosti.

Kako se situacija na tržištu rada dramatično promijenila ne samo u zadnjih par godina već i u odnosu na prošlu godinu ova stranica je pravo osvježenje i nužna promjena na tržištu sezonskog rada. Hrvatska kao izrazito sezonska država ima jako veliku potrebu za sezonskim zapošljavanjem a sve do sada nije postojala takva usluga na tržištu gdje bi se na jednostavan način spojili poslodavci sa potencijalnim radnicima.

Upravo ta situacija na hrvatskom tržištu i problematika u vezi sezonskog zapošljavanja u poljoprivredi, turizmu, građevini i ugostiteljstvu dovela je vlasnike do ideje osnivanja portala danasradim.hr koji na jednostavan način spaja poslodavace s osobama koje traže posao!

Na danasradim.hr poslodavci u svega par klikova mogu pronaći odgovarajućeg privremenog radnika, a radnici privremeni posao po svojoj mjeri. Poslodavci su već sada svjesni problema sa sezonskim zapošljavanjem radnika te je situacija takva da je sve teže naći adekvatne i pouzdane radnike za svoj posao a preko portala danasradim.hr to mogu učiniti na brz, fleksibilan i jednostavan način.

Portal danasradim.hr se potpuno razlikuje od drugih po tome što je transparentan i dostupan svima a sama komunikacija između radnika i poslodavca je dvosmjerna. Portal danasradim.hr funkcionira na način da svi koji traže posao trebaju napisati u čemu su dobri (navesti svoja znanja, dodatne vještine i sposobnosti) za posao koji ih zanima. Upravo na temelju provjerenih vještina ali i ocjena radnika, poslodavac može brzo i lako izabrati adekvatnog radnika za svoj posao. Također, portal danasradim.hr funkcionira temeljem obostranog ocjenjivanja. To znači da nakon što završi svoj posao, radnik ocjenjuje poslodavca kod kojeg je radio, a taj isti poslodavac ocjenjuje radnika. Tako ocjene postaju transparentne i vidljive svima, a služe i kao pomoć drugim radnicima prilikom odabira posla, odnosno poslodavcima prilikom lakšeg odabira radnika.

Osim toga, portal danasradim.hr nudi na jednom centralnom mjestu, pod nazivom Informativka, informacije i savjete oko zapošljavanja privremenih radnika s različitim statusima, uključujući studente, učenike srednjih škola, umirovljenike i sve ostale koji su zainteresirani za privremeni posao.