SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KONSOLIDACIJA
 
Novi početak Tehnike s kineskim potpisom
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 22.08.2019. - 14:30:00
Zadnja izmjena: 22.08.2019. - 15:07:35
ZAGREB - Glavna skupština Tehnike primila je na znanje izmijenjena Konsolidirana godišnja financijska izvješća o poslovanju za 2017. godinu i Konsolidirana godišnja financijska izvješća za 2018. godinu, zajedno s Izvješćem revizora o izvršenoj reviziji, nakon što su ih utvrdili Uprava i Nadzorni odbor.

Utvrđuje se da je Tehnika za 2018. godinu ostvarila gubitak u iznosu od - 239.438.807,80 kn. Ostvareni gubitak nadoknađuje se na teret buduće dobiti u iznosu od 239.438.807,80 kn.

U Nadzorni odbor Tehnike izabrani su Zvonimir Zlopaša koji će biti i predsjednik NO-a, Hrvoje Markovinović (zamjenik predsjednika NO-a) te Tomislav Bronić, Andrej Tolušić, Pero Buljan i Hrvoje Jelinić.

Mandat članovima Nadzornog odbora traje četiri godine, računajući od 22. kolovoza 2019. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

Očekuje se da će Tehnika realizirati većinu projekata s kineskim potpisom u Hrvatskoj u idućih nekoliko godina. Prva bi na rasporedu trebala biti obnova bivše Političke škole u Kumrovcu, a tu su i projekti u Krapinskim Toplicama, Velikoj Gorici, Osijeku...

Osim toga, planirano je da Tehnika krene po nove poslove u susjednim zemljama regije, ali i na tržištu EU.

Cilj investitora jest da kompanija u idućih nekoliko godina značajno podigne godišnju dobit. U planu je i zapošljavanje nekoliko desetina novih radnika jer je kompanija u posljednjih godinu dana izgubila veliki broj kvalitetnog kadra.

No, prvi zadatak novog vodstva kompanije bit će okončanje predstečajne nagodbe. Iz tvrtke poručuju da postupak predstečajne nagodbe za sada ide prema planu, a okončanje nagodbe očekuje se do kraja ove godine.

Za revizora poslovanja Tehnike u 2019. godini imenuje se Deloitte d.o.o. Zagreb.

Tehnika je u prvom polugodištu značajno smanjila gubitak i to za 2,8 milijuna kuna, u odnosu na isto lanjsko razdoblje.