SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ALBUMI
 
Novi album Davida Gilmoura u prodaji u Hrvatskoj
Autor/izvor: Jurica Ilić
Datum objave: 18.09.2015. - 16:19:14
ZAGREB - Iz Menarta smo upravo dobili ovu informaciju, koja će se svidjeti svim pbožavateljima Davida Gilmoura i Pink Floyda.

Prenosimo u cijelosti:

Od danas je u prodaji dugoiščekivani album “Rattle That Lock” (Columbia Records/Menart) kojeg je najavio istoimenim singlom. Rattle That Lock
Za potrebu pjesme Gilmour je svojim iPhoneom snimio jingl na francuskoj željezničkoj stanici Aix-en-Prevence koji mu se jako svidio i onda u studiju na njemu radio. Tekstovi Polly Samson inspirirani su knjigom Johna Miltona Paradise Lost.  Na pjesmi gostuju i zbor The Liberty Choir i vokali Mica Paris i Louise Marshall. Liberty Choir je dobrotvorna udruga koji on i njegova žena Polly podržavaju. Imaju zborove u zatvorima, ali i izvan njih u koje zatvorenici koji su već na putu izlaska iz zatvora mogu doći određeni dan i pod određenim uvjetima i pjevati, što pomaže njihovoj socijalizaciji. Zbor su za potrebe Rattle That Lock snimali su zbor u crkvi u Claphamu.

“Ne mogu baš reći je li najodvažniji, ali sigurno je malo življi od prošlog albuma.To je vjerojatno vezano za okruženje u kojem je nastao. Trenutačno živim u Brightonu gdje se mnogo toga događa, vrlo je živahno u usporedbi s ruralnim okruženjem u kojem sam bio prošli put kad sam snimao On An Island. Sve to može utjecati na glazbeni smjer, no to nije bilo svjesno. Nisam svjesno napisao brže pjesme, ali brže su od mog stila kojeg sam njegovao posljednjih godina.”, izjavio je David Gilmour za svoj novi album. Prepoznatljivi vokal i guitarist legendarnih Pink Floyda, napominje kako naravno postoji utjecaj Pink Floyda na njegov solo rad jer su Floydi i taj zvuk dio njega i zvuk koji voli.

“Rattle That Lock” je njegov četvrti solo album, prošli “On An Island”, objavio je 2006. Godine. Album su producirali David Gilmour i Phil Manzanera (Roxy Music)

Glazbeni kritičari su imali prilike čuti i recenzirati album prije današnjeg izlaska i album je dobio visoke ocjene i od hrvatskih i od stranih kritičara.
Turneju je Gilmour započeo sjajnim koncertom u pulskoj Areni 12. rujna koji je bio rasprodan mjesecima unaprijed, a na sjevernoameričku turneju “David Gilmour Live 2016” kreće u ožujku. Bit će to njegova prva turneja nakon “On An Island” 2006.

U prodaji su standardni CD, DELUXE CD i DVD ili BLU-RAY, a uskoro će biti i vinil.