DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VODSTVO
 
Nova Uprava i Nadzorni odbor Perutnine Ptuj
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 21.02.2019. - 16:54:00
Zadnja izmjena: 21.02.2019. - 22:20:24
PTUJ - Skupština Perutnine Ptuj, koja je službeno u vlasništvu ukrajinske grupe MHP, službeno je danas, danas je na izvanrednoj skupštini imenovala pet novih nadzornika. 

Nadzorni odbor na čelu s Urošem Ilićem već se sastao i imenovao tri člana Uprave - novi predsjednik Uprave je Enver Šišić.

Na izvanrednoj glavnoj skupštini danas je bilo prisutno 98,82 posto dioničara, a u Nadzorni odbor imenovani su Ilić, Viktorija Kapeljišno, Maksim Pisarjev, Jaroslava Mihailovski i Vitaly Adamchuk na mandat od četiri godine.

Ilić je odvjetnik iz Ljubljane, dok ostala četvorica dolaze iz MHP - Kapelješna je financijska direktorica društva MHP SE, Pisar predsjednik Uprave MHP SE, Mihajlovski je voditelj Europskog odjela u MHP SE, a Adamcuk je direktor Centra za uzgoj u tvrtki Mironovska peradarska farma (Mironovskaja pticafabrika), koja je jedna od glavnih proizvodnih jedinica grupe MHP.

Dioničari su iz Nadzornog odbora smijenili Andreja Zubitskog, Polonu Marinku, Evgeni Zverev, Dagmar Planko i Helenu Ploj Lajović. U Nadzornom odboru nastavljaju predstavnik kapitala Simon Černetič i predstavnici zaposlenika Albina Vrbnjak, Gregor Tkalec i Natalija Veršič.

U upravi su Enver Sišić i Jevgenij A. Dranov, koji su već preuzeli upravljanje tvrtkom, te David Visenjak, koji će mandat započeti nakon produženja broja članova uprave. Posljednje dvije godine upravu je vodio Tibor Šimonka, a član je bio Vjačeslav Korčagin. Obojica su danas završila svoj mandat u Perutnini, a nastavit će mandat kao članovi Upravnog odbora Grupe SIJ.

„Strateškim ulaskom MHP Grupe u Perutninu Ptuj, naša tvrtka će konačno moći realizirati sve interne potencijale koji su se razvijali dugi niz godina. Uvjeren sam da će Perutnina Ptuj, kroz novog strateškog vlasnika, uz predanost svojih zaposlenika, uz dobru suradnju s uzgajivačima i odanošću potrošača koji uživaju u našim proizvodima, moći nadmašiti svoj trenutni okvir poslovanja u regiji, rekao je Šišić.

Tvrtka je danas objavila da će planovi i daljnji razvoj Grupe Perutnina Ptuj biti predstavljeni na tiskovnoj konferenciji na kojoj će predstaviti poslovne rezultate za proteklu godinu.

Šišić je radio u Perutnini Ptuj između 1998. i 2014. godine, između ostalog, kao razvojni tehnolog, voditelj proizvodnje pripremljenih jela i velikih investicijskih projekata u inozemstvu, te direktor Perutnine Ptuj B. Nakon toga, do 2016. godine bio je direktor Lactalisove tvornice Dukat u Zagrebu. Krajem 2016. vratio se u Perutninu i postao izvršni direktor proizvodnje u grupi Perutnina Ptuj.