SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REZOVI
 
Nova otpuštanja u Uberu
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 11.09.2019. - 21:57:38
NEW YORK - Velika dugogodišnja reorganizacije Ubera se nastavlja. Nakon što je protekloga srpnja u SAD-u iz odjela marketinga Uber otpustio oko 400 zaposlenika, jučer je najavljeno da će njih još 435 izgubiti posao u ovoj kompaniji. 

Objavljeno je da će 170 zaposlenika biti otpušteno iz odjela za razvoj proizvoda, dok će ostalih 265 radnih mjesta biti ukinuto među inženjerima.

Iz Ubera kažu kako je cilj povećati efikasnost kompanije i njezinu fleksibilnost. Potvrđeno je i kako zaposlenici koji rade na novim uslugama dostave hrane (Eats) i paketa (Freight) neće biti zahvaćeni ovim valom otkaza. Najviše radnih mjesta ukinuto je u SAD-u, oko 85% od najavljenih 435, a tek oko 5% otpuštanja odnosi se na radnike s područja Europe.

Uber trenutačno u svijetu zapošljava oko 27 tisuća ljudi, a financijski im ne ide najbolje – u prošloj su godini imali ukupni poslovni gubitak od 1,8 milijardi dolara. Stvar se dodatno pogoršala u drugom tromjesečju ove godine kada je gubitak iznosio čak 5 milijardi dolara.