SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
HRT
 
NO HRT-a poslao izvješće o poslovanju, uskoro rasprava o otkazu novinarki Vidović Krišto
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 05.02.2015. - 14:02:56
ZAGREB - Nadzorni odbor (NO) Hrvatske radiotelevizije (HRT) na sjednici u srijedu donio je odluku da se u Sabor pošalje izvješće o poslovanju javne radiotelevizije u 2013. usvojeno još u srpnju prošle godine, kao i zatraženi sažetak izvješća koji bi trebao dobiti svaki saborski zastupnik.
Dopunjeno Izvješće o zakonitosti rada i financijskog poslovanja HRT-a u 2013. poslano je na zahtjev predsjednika Sabora Josipa Leke koji je u listopadu prošle godine NO-u HRT-a vratio dva izvješća koje je poslao predsjednik tog tijela Viktor Gotovac, uz zahtjev da se dostavi samo jedno iza kojeg stoji cijeli nadzorni odbor.

Kako se doznaje, Gotovac nije bio na sjednici, a zatraženi sažetak izvješća o poslovanju HRT-a potpisao je njegov zamjenik Dražen Rajković. U cjelovitom izvješću o poslovanju navodno se otkrivaju detalji mnogih skandala koji su potresali HRT u 2013., između ostaloga, i samoubojstva dugogodišnje voditeljice HRT-ova restorana Snježane Abdurahmanović koja je, prema medijskim napisima, bila izložena mobbingu, kao i načinu na koji je Željko Rogošić bio izabran za glavnog urednika Prvog programa HTV-a.

Članovi NO-a HRT-a su, kako se doznaje, zatražili i da se što prije održi najavljena tematska sjednica o kadrovskim pitanjima – utjecaju programa restrukturiranja na otkaze zaposlenicima HRT-a i gašenju dopisništava. Na toj bi se sjednici, prema najavama, trebalo raspraviti i najnovijim potezima uprave HRT-a, prije svega o izvanrednom otkazu što ga je novinarki Karolini Vidović Krišto uručio glavni ravnatelj Goran Radman, kao i o razmatranju moguće situacije obavljanja djelatnosti koja su nedozvoljena konkurencija poslodavcu od strane određenih zaposlenika HRT-a.

Prema najavama, trebalo bi se raspravljati i o nadzoru ugovora o radu glavnog ravnatelja Gorana Radmana, članova ravnateljstva i glavnih urednika na HRT-u, o radnom statusu osoba zaposlenih na HRT-u s ugovornom obavezom zavšetka školovanja, a koji tu obavezu nisu ispunili, ali i o najvišoj plaći na HRT-u isplaćenoj za prosinac 2014.