DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KREDITIRANJE
 
NLB predstavila prvi online i viber kredit u Crnoj Gori
Autor/izvor: SEEbiz / RTCG
Datum objave: 27.07.2019. - 14:34:53
PODGORICA - NLB Banka je u petak predstavila rezultate poslovanja za prvo polugodište 2019. godine, kao i prvi super brzi online i viber kredit u Crnoj Gori.

Značajne novosti iz poslovanja banke predstavili su članovi Uprave, Martin Leberle, glavni izvršni direktor i Dino Redžepagić, izvršni direktor NLB Banke.

"NLB Banci je prestižno priznanje "Najbolja banka u Crnoj Gori 2019", finansijski magazin "Euromoney" dodijelio na osnovu analize finansijskih pokazatelja, uzimajući u obzir tržišnu poziciju, inovacije, istraživanja, nove usluge, sistem upravljanja i profesionalnost zaposlenih. Konstatovan je impresivan rast, superiorna efikasnost u poslovanju i napredak u inovacijama. Ovakvi zaključci proizilaze iz podatka da je NLB Banka u 2018. godini, neto profit nakon oporezivanja povećala za 26% u odnosu na prethodnu godinu, što je ovaj rezultat učinilo najboljim u novijoj istoriji NLB Banke. Takođe, banka je značajno poboljšala CIR (odnos troškova i neto prihoda, engl. Cost Income Ratio), koji je u 2018. godini iznosio 51,8%. Banka je osim po dobrim finansijskim rezultatima iz poslovanja, visoko rangirana i po društveno odgovornom radu, pa je tako tokom 2018. investirala oko 280.000 eura u društveno odgovorne projekte", saopštila je NLB banka.

"Ponosni smo da smo prepoznati kao najbolja banka u Crnoj Gori. Veliku zahvalnost dugujemo zaposlenima i klijentima, što smo zajednički ostvarili impresivne rezultate. Trend pozitivnog poslovanja nastavljamo i u 2019, sa ostvarenom neto dobiti od 5,2 miliona EUR za prvih šest mjeseci. Ostvarili smo i rast ukupnih bruto kredita od 6% u odnosu na kraj 2018. godine. Kao lider na tržištu stambenih kredita (25% tržišnog učešća), ponosni smo da za najvažnije životno pitanje klijenti biraju nas, kao finansijskog partnera i podršku, što potvrđuje i učešće u realizaciji Vladinog projekta „1000%2B stanova" u kojem naše tržišno učešće iznosi 37,5%. Zbog toga imamo veliku odgovornost da obezbijedimo najbolje za klijente pa smo za 2019. godinu opredijelili gotovo 2 miliona EUR za razvojne, investicione i inovacione projekte. I dalje ćemo se aktivno baviti potrebama naših klijenata, istraživati tržište i kreirati jednostavnija i bolja rješenja, kako bi ostvarili što bolje rezultate poslovanja i doprinijeli razvoju crnogorske ekonomije", izjavio je Martin Leberle, glavni izvršni direktor NLB Banke.

Dino Redžepagić, izvršni direktor odgovoran za prodaju, informacione tehnologije i inovacije u NLB Banci je kazao da će super brzi online i viber kredit od 1. avgusta biti dostupan svim građanima.

"Online i viber kredit će svim postojećim i novim klijentima, omogućiti da informaciju o odobrenom kreditu dobiju za samo 2 minuta, 24/7. Preko viber-a i web-a biće moguće dobiti kredit iznosa i do 15.000 EUR uz mogućnost osiguranja u slučaju gubitka zaposlenja, a novac i ugovor klijente čekaju u filijali koja im najviše odgovara i u vrijeme kada oni odaberu. Pored kredita, građani se mogu prijaviti i za kreditnu karticu i dozvoljeni minus. Ponosni smo što opravdavamo povjerenje klijenata obezbjeđujući im jednostavniji proces prijave za kredit, kartice i dozvoljeni minus po računu. Naš cilj ostaje isti - da klijentima budemo dostupni i sve više preko digitalnih i inovativnih rješenja, kreirajući bolje bankarsko okruženje. Svakako, srce banke, ostaju filijale, gdje će stručno osoblje biti na raspolaganju klijentima, za sva finansijska pitanja i odluke", saopštio je Redžepagić.