DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
Nissan obustavlja poslovanje u SAD-u na dva dana
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 06.12.2019. - 15:35:00
Zadnja izmjena: 06.12.2019. - 15:35:20
NEW YORK  - Japanski proizvođač automobila Nissan Motor najavio je da će u siječnju na dva dana obustaviti sve poslovne aktivnosti u Sjedinjenim Državama kako bi prekinuo trend pada profitabilnosti u toj zemlji.

Tvrtka pokušava smanjiti troškove nakon pada dobiti u protekloj fiskalnoj godini zbog jačeg jena i smanjene prodaje u Kini i SAD-u. Uprava je također snizila procjenu operativnih prihoda, na najnižu razinu u 11 godina.

„Kako bi optimizirao poslovnu izvedbu i konkurentnost, Nissan Sjeverna Amerika zatvorit će 2. i 3. siječnja 2020. poslovne aktivnosti u SAD-u", stoji u priopćenju, objavljenom u četvrtak.

Zatvaranje neće utjecati na ovlaštene prodavače, uključujući one koji prodaju luksuzni brend Infiniti, naglašavaju u japanskoj kompaniji.
Pozivajući se na interni dopis, specijalizirani časopis Automotive News izvijestio je da će Nissan svim radnicima dati dva slobodna neplaćena dana i prepoloviti naknade za troškove putovanja. Odluka je stupila na snagu u trenu slanja dopisa zaposlenicima, dodaje list.
Drugi po veličini japanski proizvođač automobila zatvorit će sjedište tvrtke u predgrađu Nashvillea i montažne pogone u Smyrni, Decherdu i Cantonu, navodi se u izvješću.