SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NEPRAVOMOĆNO
 
News Bar mora platiti Bujancu odštetu zbog satire
Autor/izvor: SEEbiz / index.hr
Datum objave: 28.12.2018. - 15:11:28
ZAGREB - Velimir Bujanec nepravomoćno je dobio spor protiv satiričnog portala News Bar.

Sud je zaključio da su o Bujancu objavljene neistine. Ako presuda postane pravomoćna, morat će mu platiti 12 tisuća kuna odštete. Ove informacije za Index je potvrdio Vlado Lucić, bivši glavni urednik tog portala.

Podsjetimo, u 2015. je Bujanec preko odvjetničkog ureda Nikoline Brkić zatražio demantij članka objavljenog na portalu News-Bar.hr pod naslovom 'Hitna pomoć oživljavala Bujanca nakon vijesti o zapljeni kokaina vrijednog 44 milijuna eura'. pod tvrdnjom da je 'čitav članak netočan'".

Iako je iza njega uhićenje i priznanje da je kokainom plaćao seks s prostitutkom, Bujanec je tvrdio da mu je navedeni članak povrijedio čast i ugled.

"Nećemo komentirati nepravomoćne presude. Ako se pročita presuda, naš komentar je nepotreban. Žalit ćemo se", rekao je Vlado Lucić za Index.

Bujanec je u tužbi naveo da se u članku "Hitna pomoć oživljavala Bujanca nakon vijesti o zapijeni kokaina vrijednog 44 milijuna eura" navode netočni uvredljivi navodi

"Cijeli članak da je netočan, pa da je tako netočno slijedeće:
- da je "hitna pomoć oživljavala Bujanca nakon vijesti o zapljeni kokaina vrijednog 44 milijuna eura".
- da je "vijest o zapljeni tisuću sto kila najfinijeg kolumbijskog bijelog praha bila previše za srce velikog Hrvata sa slabim srcem, Velimira Bujanca".
- da je "novinarima djelatnik Hitne pomoći koji je s kolegama spašavao život Velimira Bujanca" rekao: "Puls mu je bio ... Izvan svih parametara ... Vidio sam takve stvari kod iznimno prenašmrkanih ovisnika o kokainu, ali ovo je Velimir Bujanec, Hrvat.
katolik, domoljub, nema šanse da je on na tako nečemu. Očito je bilo da mu UDBA podmeće te visoke otkucaje srca- prepričao je".

Nadalje, navodi da je uz naprijed navedeno i tekst opremljen velikom fotografijom na kojoj se tužitelj nalazi u društvu generala Željka Sačića koji je njegov prijatelj i kojeg se ni krivog ni dužnog uvlači u ovakve članke te da je ovakvim člankom tužitelju povrijeđeno pravo osobnosti na dostojanstvo, ugled i čast", stoji u obrazloženju presude.