SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
BEZ INTERESA
 
Nema zainteresiranih za Rezidenciju Kumrovec
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 16.12.2014. - 20:05:53
ZAGREB - Na natječaj za zakup nekretnine i zemljišta "Rezidencije Kumrovec" nije pristigla niti jedna ponuda potencijalnih zainteresiranih investitora, objavio je u utorak Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) na svojim mrežnim stranicama.
Natječaj, koji je DUUDI raspisao u suradnji s Općinom Kumrovec, Ministarstvom kulture i Muzejom Hrvatskog zagorja, trajao je do 16. prosinca do 14,00 sati.

No na natječaj nije pristigla niti jedna ponuda iako je Republika Hrvatska, kako napominju iz DUUDI-a, izašla u susret potencijalnim investitorima te ugradila u natječaj odgodu plaćanja ugovorene mjesečne zakupnine kao i određeno razdoblje u kojem se plaća samo 50 posto zakupa, u cilju stavljanja nekretnine u funkciju. Procjena vrijednosti nekretnine napravljena je po ovlaštenom sudskom vještaku.

Očito niti nakon 25 godina nije pronađeno rješenje za nekretninu u Kumrovcu, iako je po pokrenutom savjetodavnom programu "Projekti 100" bio iskazan inicijalni interes za tu nekretninu i za njezinim stavljanjem u funkciju, navode iz DUUDI-a.

Ističu kako se ne odustaje od projekta te će u realno vrijeme biti organiziran novi natječaj.

Općina Kumrovec, Ministarstvo kulture, Muzej Hrvatskog zagorja i DUUDI pokrenuli su natječaj za zakup nekretnine i zemljišta "Rezidencije Kumrovec" želeći staviti u funkciju tu nekretninu kako bi komercijalizacijom doprinijela otvaranju novih radnih mjesta i oživjela turističko-ugostiteljski potencijal općine Kumrovec.