GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlasnici Radisson Blu Resorta prodaju dva golema zemljišta

Vlasnici Radisson Blu Resorta prodaju dva golema zemljišta
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2020 / 14:31
Autor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija
SPLIT - Tvrtka “Memento Spalato”, vlasnički i upravljački povezana s hotelom “Radisson Blu Resort”, prodaje dva zemljišta na vrlo atraktivnim turistčkim lokacijama po ukupnoj cijeni 4,21 milijun eura, što u protuvrijednosti iznosi gotovo 31 milijun kuna.

Obje parcele, ukupne površine 7195 četvornih metara, nalaze se u blizini turističkoga kompleksa u kojem će se za mjesec dana održati i izvanredna skupština dioničara na kojoj bi poslovodstvo “Mementa Spalata” trebalo dobiti suglasnost za traženje potencijalnih kupaca. Najveći dioničar splitske tvrtke je kompanija “Olbia Investments Limited” iz ciparskog Limassola, koja osim svojih 8,98 posto, drži i 86,14 posto dionica preko zagrebačke tvrtke “Memento”, u kojoj je osnivač i vlasnik.

Prvo zemljište koje je ponuđeno tržištu obuhvaća površinu od 3989 kvadrata i nalazi se u istočnom susjedstvu hotelskog prostora, ispod Bračke ulice.

Riječ je o zapuštenom neizgrađenom terenu, djelomično prekrivenom čempresima, borovima i niskim raslinjem, koje se prodaje po cijeni od 2,33 milijuna eura, što predstavlja nešto više od 585 eura po četvornome metru. Prema važećem Generalnom urbanističkom planu, parcela se, poput svih ostalih u tom dijelu grada, južno od Bračke ulice, nalazi u zoni ugostiteljsko-turističke namjene, i to izričito – hotelske, piše Slobodna Dalmacija.

Zemljište je još od 2011. godine opterećeno dvjema hipotekama “teškima” ukupno 33,6 milijuna eura, koje je od tvrtke “Grovepoint Trading Limited” s Cipra prije tri godine preuzeo “Aedro Finance” iz srednjoameričke države Belize, smještene na obali Karipskog mora. Druga parcela nudi se za 1,87 milijuna eura i zauzima 3206 kvadrata, pa je i cijena po četvornome metru identična onoj s “gornjeg” zemljišta.

Nalazi se jugoistočno od hotela “Radisson Blu Resort”, na potezu od Puta Radoševca do dužobalne šetnice na samoj granici trsteničke plaže i žnjanskog platoa.

Tijekom posljednjeg i ujedno propalog postupka izmjena GUP-a, što se provodio 2015. godine u gradonačelničkom mandatu Ive Baldasara, tvrtka “Memento Spalato” tražila je da se taj teren iz spomenute ugostiteljsko-turističke zone prenamijeni u mješovitu, i to pretežito stambenu namjenu, ali ni taj prijedlog nije “prošao” na Gradskom vijeću.

U kontekstu cijele priče važno je istaknuti kako ciparski “Olbia Investments Limited” drži ukupno 95,12 posto dionica “Mementa Spalata”, tvrtke koja je nastala iz nekadašnjeg “Hotela Split”. Upravo je podjelom tvrtke i istodobnim prijenosom dijelova imovine tadašnjeg “Hotela Split” prije osam godina, među ostalim, osnovano novo dioničko društvo istog imena koje je vlasnik hotela “Radisson Blu Resort”, a vidljivo je da su “Memento Spalato” i novi “Hotel Split” i vlasnički i upravljački povezani.

U Nadzornom odboru obiju tvrtki sjede Sergej Distergov, Ukrajinac s adresom u Beču, kao predsjednik tog tijela, te Petros Chatziloizou, Stella Timotheou i Lido Hadjiloizou s ciparskim putovnicama.

Upravo je Grigorij Surkis, najmoćniji čovjek ukrajinskog nogometa i potpredsjednik UEFA-e, te biznismen čije se bogatstvo procjenjuje na 18 milijardi dolara, još u ljeto 2011., kada je svoju jahtu usidrio ispred Trstenika, izrijekom izjavio kako je hotel, misleći na “Radisson Blu Resort”, “u vlasništvu njegova prijatelja Sergeja Distergova”.

Tagovi: Radisson Blu Resort, Olbia Investments Limited, Memento Spalato, Split, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
HPK i HUP protiv novog zakona o poljoprivrednom zemljištu
PROTIVLJENJE
HPK i HUP protiv novog zakona o poljoprivrednom zemljištu
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska poljoprivredna komora traže da se hitno izvan snage stavi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, a HPK je u međuvremenu pokrenuo i ocjenu ustavnosti zakona i zatražio sastanak s premijerom Plenkovićem.
Neočekivano pala prodaja novih stanova i kuća u SAD-u
PAD
Neočekivano pala prodaja novih stanova i kuća u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja novih kuća i stanova u Sjedinjenim Državama pala je 0,3 posto na mjesečnoj razini na 662.000 jedinica na godišnjoj razini, objavilo je Ministarstvo trgovine.
U Zagrebu se cijena najma stana izjednačila s onom u Dubaiju
STANOVI
U Zagrebu se cijena najma stana izjednačila s onom u Dubaiju
ZAGREB - U Hrvatskoj je trenutačno u ponudi oko 8 tisuća stanova za najam, od toga ih je više od tri tisuće u Zagrebu. Potražnja je velika, ponuda sve lošija, a cijene najma, već smo spomenuli - neprekidno rastu.
Medi-lab kupio nekretnine Jadran tvornice čarapa
AKVIZICIJE
Medi-lab kupio nekretnine Jadran tvornice čarapa
ZAGREB - Tvrtka Medi-lab u vlasništvu Marka Džepine kupila je nekretninu Jadran tvornice čarapa u Resniku površine nešto manje od 1,5 hektara na javnoj dražbi održanoj 5. ožujka, a potom je Općinski građanski sud u Zagrebu zaključio da se ta nekretnina kupcu preda u posjed.
Hotel Jugoslavija prodan za 27 milijuna eura
PRODAJA
Hotel Jugoslavija prodan za 27 milijuna eura
BEOGRAD - Hotel Jugoslavija prodan je u petak na dražbi po početnoj cijeni od 3.176.997.271 dinar, što je nešto više od 27 milijuna eura. Kupac je MV Investment u vlasništvu Millennium tima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE