SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROMET
 
Na liniji Divača-Koper vlakovi ponovno voze, šteta dva milijuna eura
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 30.06.2019. - 07:37:13
KOPER - Nakon zatvaranja željezničke pruge Divača-Koper u utorak zbog iskliznuća teretnog vlaka kod Hrastovlja, trasa je ponovno otvorena za promet. 

Iz Kopra je jučer u 12.30 krenuo prvi vlak, a očekuje se da će na ovoj relaciji idućih dana proći oko 100 vlakova dnevno. Prvi čovjek Slovenskih željeznica Dušan Mes procjenjuje da bi šteta zbog zatvaranja trase mogla iznositi između 1,5 i 2 milijuna eura.

Željeznička pruga Divača-Koper bila je zatvorena od utorka poslijepodne kada je u tunelu kod Hrastovlja iskrcano šest vagona teretnog vlaka koji prevozi kerozin. Jedan od tenkova je oštećen, a iz njega je procurilo oko 10.000 litara tog goriva.

U Luci Koper spremni su za dolazak vlakova, koji su posljednjih dana zbog bujice željezničke nesreće u tunelu kod Hrastovlja zaglavljeni na slovenskim i stranim željezničkim mrežama. 

Prema priopćenju tvrtke, 36 vlakova u Kopru već su spremni za putovanje. Čim su dobili informacije o otvaranju željezničke pruge Koper-Divača u luci Kopar, informirali su poslovne partnere u Sloveniji i inozemstvu, objašnjavajući razloge za nešto odgođeno otvaranje trase.

Zajedno s prometnom sekcijom Gospodarske komore Slovenije, Luka Koper je pokrenula inicijativu za ukidanje zabraneprometa za kamione ovog vikenda. Inače, primijetili su da se kupci nisu odlučili za korištenje kamionskog prijevoza, vjerojatno zbog činjenice da je pruga bila zatvorena tek nekoliko dana.