SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
IPO
 
M&V Investments postaje market maker na akcijama Fintel energije
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
Datum objave: 19.11.2018. - 18:18:27
BEOGRAD -  Od utorka 20. novembra 2018. godine M&V Investments a.d Beograd, počinje da obavlja poslove market makinga u trgovanju akcijama izdavaoca Fintel energija a.d. Beograd (FINT).

Fintel energija a.d. Beograd je kompanija koja je prva u novijoj istoriji Beogradske berze prošla postupak otvaranja kopmanije kroz proces Inicijalne javne ponude akcija (IPO). Akcije kompanije Fintel Energija a.d. uključene su na Prime Listing Beogradske berze, najkvalitetniji segment domaćeg tržišta kapitala i od prvog trgovačkog dana na ovom segmentu regulisanog tržišta Beogradske berze, market mejker će obezbeđivati likvidnost i na strani ponude i na strani tražnje.

M&V Investments a.d. Beograd je jedno od najaktivnijih investicionih društava na Beogradskoj berzi i aktuelni market mejker u trgovanju akcijama kompanije Metalac a.d. Gornji Milanovac.

Proces inicijalne javne ponude Fintel energije završen je 30. oktobra, a u toku trajanja ponde upisano je preko 1,5 miliona akcija. Ovim postupkom Fintel energija je od ulagača na tržištu prikupila 755,2 miliona dinara namenjenih daljem razvoju poslovanja i širenju mreže njenih vetroparkova u Srbiji.

Ukupna očekivana tržišna kapitalizacija, odnosno berzanska vrednost kompanije Fintel Energija iznosiće oko 112 milona evra na početku trgovanja.