SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KRITIKE
 
Mussomelli: U Sloveniji još živi socijalizam
Autor/izvor: SEEbiz / B92 / Siol.net
Datum objave: 04.06.2013. - 16:29:00
Zadnja izmjena: 04.06.2013. - 22:35:50
LJUBLJANA - Slovenska vlada je toliko upletena u privredu da američki veleposlanik kaže da ne bi investirao u tu zemlju.
Joseph Mussomeli, američki ambasador u Sloveniji je za internetski portal Siol.net rekao da bi slovenska država odavno morala prodati svoje vlasništvo u poduzećima.

"Vaša Vlada je više upletena u privredu no bilo koja druga nekadašnja socijalistička država", rekao je Mussomeli za slovenski portal.

Uz to, američki ambasador dodaje i da '90-ih godina je u Sloveniji vladalo mišljenje da poduzećima dobro ide i da ih zato nema razloga prodavati, a sada je argument da im ide loše i da se ne mogu prodati, jer za njih ne bi dobili novac.

Mussomeli kaže i da kada bi imao svoje poduzeće u SAD-u, u ovom trenutku, ne bi investirao u Sloveniju, i to zbog birokracije.

"Kada kažem birokracija, ne mislim samo na birokratske papire, već na tako mnogo dozvola na svim nivoima. U mnogo manje razvijenim državama možeš na jednom mjestu sve urediti. Ovdje je vjerojatno potrebno šest ministarstava, i predsjednik i premijer, lokalni gradonačelnik i lokalno vijeće, sindikati, ponekad i Crkva...Previše...U Sloveniji strancima ne olakšavate investiranje", kaže Mussomeli.