DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OČEKIVANJA
 
Musk očekuje da Tesla ove godine izađe iz gubitka
Autor/izvor: SEEbiz / bug.hr
Datum objave: 16.04.2018. - 08:08:16
NEW YORK - Veliki problemi u proizvodnji Modela 3, stalna borba s profitabilnošću i trošenjem previše novca na svakodnevno poslovanje već godinama predstavljaju financijski teret najpoznatijem svjetskom proizvođaču električnih automobila, Tesli.

U posljednje vrijeme problemi su se ponešto nagomilali, a to je potaknulo do sada najveći val špekulacija o tome da bi Elon Musk mogao potražiti nove izvore kapitala kroz zaduživanja, ali čak i o tome da će Tesla uskoro – bankrotirati.

Kako bi odagnao strahove korisnika i dioničara Musk se na Twitteru osvrnuo na članak The Economista najavivši kako će u Tesli u trećem i četvrtom kvartalu ove godine biti ostvarena dobit. Tesla će biti profitabilna i s pozitivnim novčanim tokom, pa je očito da se neće morati dodatno zaduživati, napisao je Musk.

The Economist je tvrdio kako će Tesla do kraja godine morati posuditi 2,5 do 3 milijarde dolara, što je šef kompanije lakonski odbacio. Ostvare li se njegove najave, bit će to prvi pozitivni financijski izvještaji u povijesti kompanije.

Usporedno s tim u Tesli se očekuje i značajno povećanje proizvodnih kapaciteta Modela 3 – u drugom tromjesečju ove godine Musk očekuje dvostruko ili čak trostruko povećanje s trenutačnih 2.000 automobila na tjedan.

Najavio je to u intervjuu za američki CBS, u kojem je još jednom govorio o tome kako je pod velikim stresom oko proizvodnje, te da spava u tvornici – i to na prilično neudobnom kauču u dvorani za sastanke ili na podu.