SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROCJENE
 
Moody's: Rast profita u europskoj industriji pića u sljedećih 18 mjeseci
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 02.03.2017. - 15:51:43
LONDON - Unatoč brojnim makroekonomskim izazovima, europske tvrtke uključene u industriju pića, alkoholnih i bezalkoholnih, vjerojatno će doživjeti rast profita sljedećih 18 mjeseci, prema istraživanjima koja je proveo Moody's.

Izvještaj agencije Moody's uslijedio je u svjetlu posljednjih rezultata brojnih tvrtki u industriji pića kao što su: Pernod Ricard, Remy Cointreau, Carlsberg Breweries, Diageo i Coca-Cola HBC.

Dobri rezultati koje su iskazale tvrtke u industriji pića tijekom posljednja dva tjedna učvršćuju nas u uvjerenju da će, unatoč određenoj nepostojanosti, profit u tom sektoru rasti tijekom idućih 12 do 18 mjeseci, jačajući kreditnu mjeru nekih europskih sudionika, rekao je Paolo Leschiutta, dopredsjednik i kreditni stručnjak u Moody'su.

Iz Moody'sa kažu da od europskih tvrtki u industriji pića očekuju da objave rast profita koji će uglavnom biti u skladu s našim očekivanjima koja se globalno za industriju pića kreću između 4 i 5% u sljedećih 12 – 18 mjeseci te da će se nepovoljni valutni vjetrovi promijeniti za većinu tvrtki u 2017.

Međutim, dodaju da potražnja na novim tržištima ostaje promjenjiva, a na rezultate će utjecati i daljnja nestabilnost strane valute.