SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROJEKTI
 
Montažstroj u najnovijem projektu daje glas starijima od 55 godina
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 18.04.2012. - 13:54:26
ZAGREB - Montažstroj u najnovijem projektu daje glas svim starijima od 55 godina. Projekt započinje okupljanjem generacije 55%2B u Zagrebačkom kazalištu mladih od 7. do 13. svibnja i nastavlja se dvomjesečnim druženjem i radionicama rekreativnog, terapeutskog i kreativnog tipa.
Radionice će se odvijati u raznim kulturnim centrima diljem Zagreba (Maksimir, Prečko, Travno, Trešnjevka, Ribnjak) u jutarnjim i večernjim grupama.

Cilj je projekta zajedno s osobama starijima od 55 godina stvoriti kazališnu predstavu i dokumentarni film u kojima će glavni protagonisti biti upravo osobe starije od 55 godina kako bi ispričale hrvatskoj javnosti najvažniju minutu svoga života. Svaki od protagonista provest će na sceni točno onoliko sekundi koliko ima godina – toliko sekundi će dobiti i u kadru dokumentarnog filma. U tom kratkom vremenu protagonisti će nam pokušati predstaviti na različite načine svoje priče i minute.

Ovim jedinstvenim projektom Montažstroj nastavlja specifičan pristup umjetnosti u kojem ona mora biti u službi zajednice u kojoj nastaje. Nakon napuštenih ljudi i pasa u predstavi Timbuktu te nezaposlenih žena u Srce moje kuca za nju , Montažstroj najnoviji projekt posvećuje ljudima koji su najčešće ugroženi ekonomskim previranjima suvremenog društva.

Montažstroj vas poziva: Ukoliko imate 55 ili više godina, odvažite se na sudjelovanje u ovom iznimnom projektu. Ako ste mlađi od 55 godina, potaknite svoje roditelje, djede, bake i prijatelje da nam se pridruže i ispričaju nam koja je to minuta najvažnija.